Şeyma Subaşı'nın kitabı davalık oldu: 'Tuz ruhu öneriliyor'

Şeyma Subaşı ve kızı Melisa Ilıcalı.
Şeyma Subaşı ve kızı Melisa Ilıcalı.

Şeyma Subaşı kendi hayatına dair detayları paylaştığı 'Sadece Şeyma' isimli bir kitap çıkardı. Subaşı, 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında idroklorik asit ile hyaluronik asiti karıştırarak okuyucularına hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma tavsiyesinde bulundu. Bunu gören bir okuyucu savcılığa şikayette bulunarak, ''Kitapta cilt ve güzellik için tuz ruhu öneriliyor'' dedi.

Acun Ilıcalı'dan ayrıldıktan ''Sizden gelen talep üzerine böyle bir karar aldık''diyerek kitap çıkaran ve kendi hayatına dair detayları paylaşan Şeyma Subaşı'nın Sadece Şeyma ismiyle yayınlanan kitabı hakkında şikayette bulunuldu.

Şikayetçi oldu

Şeyma Subaşı'nın 'Sadece Şeyma' kitabını okuyan bir okur savcılığa şikayette bulundu. Şikayette, "Kitapta cilt için tuz ruhu tavsiye ediliyor. İnsanlar yanlış yönlendiriliyor" denildi.

Savcılık, ihbar nedeniyle Subaşı'nın ifadeye çağırdı. Subaşı durumun yayınevinin bir hatası olduğunu dile getirdi.

'Yayınevi asitleri karıştırmış'

Savcılığa ifade vermeye gelen Şeyma Subaşı, "Kitapta basımevinin hatası nedeniyle hidroklorik asit (Tuz ruhu) yazılmış ve durum gözden kaçmıştır. Suç işleme kastım yoktur'' dedi.

Şeyma Subaşı'nın kitabında yer alan hatalı ifadeler
Şeyma Subaşı'nın kitabında yer alan hatalı ifadeler

Yayınevi açıklama yapmıştı

Seyma Subaşı'nın Haziran ayında piyasaya çıkan Sadece Şeyma kitabında 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında idroklorik asit ile hyaluronik asit karıştırılarak okuyucuya 'hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma' tavsiyesinde bulunuldu. Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında tuz ruhu olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asit olarak biliniyor.

Sosyal medyada tepki çeken bu hata karşısında yayınevi açıklama yaptı. Sadece Şeyma kitabını basan Dex Yayınları'ndan yapılan açıklamada,"Sadece Şeyma kitabımızın 132. Sayfasında geçen Hidrolik asit bir yazım hatasıdır. Böyle bir madde bulunmamaktadır. Yeni baskılarımızda Hyalüronik asit olarak düzeltilmektedir. Okurlarımızın bilgisine sunarız" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >