Şeyma Subaşı'nın kitabı hata dolu: Tuz ruhunu cilt ürünü olarak önerdi

Şeyma Subaşı'nın çıkardığı 'Sadece Şeyma' kitabı sosyal medyanın gündemine oturdu.
Şeyma Subaşı'nın çıkardığı 'Sadece Şeyma' kitabı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Şeyma Subaşı kendi hayatına dair detayları paylaştığı 'Sadece Şeyma' isimli bir kitap çıkardı.

Beklenilenin üstünde satan kitap ikinci baskıya gitti.

Ancak kitabın içinde yer alan hatalar okuyanların dikkatinden kaçmadı.

Subaşı, 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında idroklorik asit ile hyaluronik asiti karıştırarak okuyucularına hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma tavsiyesinde bulundu.

Kitapta yer alan bu hatayla ilgili açıklama yapan yayınevi, ''Yeni baskımızda bu hatalar düzeltilecektir'' dedi.

Ünlü sunucu Acun Ilıcalı'dan ayrıldıktan sonra kitap çıkarmaya karar veren Şeyma Subaşı kendi hayatına dair konuları ele aldı. Sosyal medyada 3 milyon takipçisi bulunan Subaşı, ''Sizden gelen talep üzerine böyle bir karar aldık'' dedi. Sadece Şeyma ismiyle yayınlanan kitap beklenilenin üstünde ilgi gördü ve ikinci baskıya gitti.

Ancak kitabın için de yer alan hatalar okuyucunun dikkatinden kaçmadı.

Tuz ruhunu güzellik ürün olarak önerdi

Seyma Subaşı'nın Haziran ayında piyasaya çıkan Sadece Şeyma kitabında 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında idroklorik asit ile hyaluronik asit karıştırılarak okuyucuya 'hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma' tavsiyesinde bulunuldu. Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında tuz ruhu olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asit olarak biliniyor.

Sosyal medyada tepki çeken bu hata karşısında yayınevi açıklama yaptı. Sadece Şeyma kitabını basan Dex Yayınları'ndan yapılan açıklamada, "Sadece Şeyma kitabımızın 132. Sayfasında geçen Hidrolik asit bir yazım hatasıdır. Böyle bir madde bulunmamaktadır. Yeni baskılarımızda Hyalüronik asit olarak düzeltilmektedir. Okurlarımızın bilgisine sunarız" denildi.

Kitap sosyal medyanın gündemine oturdu

Şeyma Subaşı'nın kitabı ikinci baskıya gitti. Bazı okuyucular ilgi gösterirken bazıları da sosyal medya üzerinden kitabı eleştiren ve tiye alan paylaşımlar yaptı.

'Kitabı ben yazmadım'

Seyma Subaşı 'Sadece Şeyma' kitabıyla ilgili açıklamada bulundu. Subaşı, ''Arkadaşlar kitabı ben yazmadım çok başarılı editörlerimiz yazdı. Ben hayatımı onlara anlattım. Sonra editörlerimizin isimlerini söylerim. Onlara sevgilerimi yolluyorum. Sanırım yanlış anlaşılıyor ben edebiyatçıyım da demedim. Sizler benim hayatımı merak ediyordunuz. Haftada 130 - 140 milyon kişi profilime bakıyordu. Şeyma kitabı sizin sayenizde çıktı. Umarım kitabı beğenirsiniz ne diyeyim'' diyerek herkesi şaşırttı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >