Şeyma Subaşı'nın 'kitabı' ile ilgili yapılan şikayetlere takipsizlik kararı verildi

Şeyma Subaşı gelen eleştiriler üzerine kitabın devamının gelmeyeceğini söyledi.
Şeyma Subaşı gelen eleştiriler üzerine kitabın devamının gelmeyeceğini söyledi.

● Şeyma Subaşı geçtiğimiz aylarda kendisini anlattığı 'Sadece Şeyma' isimli bir kitap çıkardı.

● Subaşı'nın kitabında 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında 'Hyaluronik asit' yerine 'hidrolik asit' yazıldı.

● Kitabı okuyan bazı okurlar, ''Kitapta cilt ve güzellik için tuz ruhu öneriliyor" diyerek Şeyma Subaşı hakkında şikayette bulundu. Ancak savcılık şikayetler hakkında takipsizlik kararı verdi.

Şeyma Subaşı, Acun Ilıcalı'dan ayrıldıktan sonra 'Sadece Şeyma' isimli bir kitap çıkardı. Kitapta kendinden bahseden ve okurlarına önerilerde bulunan Subaşı, 'Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım' kısmında hidroklorik asit ile hyaluronik asiti karıştırarak okuyucularına hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma tavsiyesinde bulundu. Bunu gören okuyucular Şeyma Subaşı hakkında şikayette bulundu.

Davaya takipsizlik kararı

Şeyma Subaşı'nın yeni çıkan kitabında cilt temizliği için kullanılan 'hyaluronik asit' yerine 'hidrolik asit' yazıldı. Okurların, "Kitapta cilt ve güzellik için tuz ruhu öneriliyor" diyerek Seyma Subaşı hakkında yaptığı şikayet, savcılık tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, 'kovuşturmaya yer yok' kararında hatanın yayınevinin basım hatası sonucu olduğunu, Subaşı'nın suç işleme kastının bulunmadığını belirtti.

Şeyma Subaşı'nın kitabında yer alan hatalı ifadeler
Şeyma Subaşı'nın kitabında yer alan hatalı ifadeler

'Yayınevinin hatası'

Kitapta güzellik için tuz ruhu önerildiğini iddia eden okurlardan Tunç Deniz Yüksel ve Şura Hacıömeroğlu, Şeyma Subaşı hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na kitapta hidrolik asit yer alması nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcıya ifade veren Subaşı, kitapta basımevi cilt bakımı için kullanılan 'Hylaluronik asit' yerine 'Hidrolik asit' yazıldığını belirterek suç işleme kastının olmadığını, hatanın fark edilmesi üzerine yayınevinde dağıtılmayan kitaplarda hatanın düzeltildiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >