SGK biri kanser olmak üzere 13 ilacı geri ödeme listesine aldı

Arşiv
Arşiv

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesinde SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın geri ödeme listesine 13 ilacın ilave edilmesine ilişkin kararın yayımlandığını belirtti. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9'unun yerli üretim olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, biri kanser ilacı olmak üzere 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Biri kanser ilacı olmak üzere listeye eklenen 13 ilaçtan 4'ünün ithal, 9'unun yerli üretim olduğunu kaydeden Bilgin, ilaçların SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edilebileceği bilgisini paylaştı. Bilgin, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." ifadesini kullandı.

İlaçlar hangi tedavilerde kullanılıyor?

13 ilacın geri ödeme listesine ilavesiyle, kullanıldıkları tedaviler için yeni alternatifler ve erişim kolaylıkları doğduğu bildirildi.

Bu ilaçlardan birinin insan immunoglobulini, birinin hemofili ilacı, birinin kanser ilacı diğerlerinin ise ağrı kesici ateş düşürücü şurup, antibiyotik, enteral beslenme ürünü, genel anestezik, zehirlenme tedavisi ilacı, parenteral antibiyotik, eklem ve kas ağrısında kullanılan topikal ilaç, topikal antifungal, topikal antiviral ve yanık tedavisinde kullanılan ilaç olduğu belirtildi.

Kullanıldığı hastalıkAdet
İnsan immunoglobulini
1
Hemofili
1
Kanser1
Ağrı kesici ateş düşürücü
1
Antibiyotik
1
Enteral beslenme ürünü
1
Genel anestezik
1
Zehirlenme tedavisi
1
Parenteral antibiyotik
1
Eklem ve kas ağrısında kullanılan topikal
1
Topikal antifungal
1
Topikal antiviral
1
Yanık tedavisi
1

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >