Shake Shack’e takıntılı olmanın 11 nedeni

...
...

Amerika’nın ünlü hamburger zinciri Shake Shack...

2014'te açılan ve günümüzde yol üstü hamburgercisi olarak tanınan Shake Shack katkısız % 100 dana etinden yapılan enfes hamburgerlerinin yanında hot dog ve dondurma çeşidiyle biliniyor. Hızla genişleyen şirket 100 milyon dolarlık ilk halka arz başvurusunu ise Pazartesi günü yaptı.

Shake Shack uzun kuyruklar oluşturan şubelerini New York, New Jersey, Connecticut, Pensilvanya, Florida ve Massachusetts başta olmak üzere 34 şehirde açtı. Shake Shack ,yeni açtığı Chicago ve Las Vegas'ta şubeleriyle yurt içinde ve uluslararası pazarda genişleyen bir marka haline geldi.

İNSAN NEDEN HAMBURGER ZİNCİRLERİNE SAPLANTILI?

GURME HAMBURGER

Shake Shack, Antibiyotik içermeyen dana eti ve tereyağlı çörekleri sayesinde talebi yüksek olan fast-food hamburger zinciri tipi. Pastırma ve Cherry biber Applewood-füme. Bu lezzet deneyiminin kalitesi modern tüketicilerin gıda değerleriyle de tam bir uyum içerisindedir.

TUNA BAYRAMOĞLU 2015-02-04T11:04:55.8986909+02:00

SHAKE SAUCE

Çoğu insan Shake Shack Burger’ın üstündeki imza sosunu USA Today gibi açıklar, tatlı ekşi karışımı mayonez, ketçap, hardal, hafif baharatlı harmanlanmış dereotu ve turşu. Bu soslar talitçilerinin olmasına rağmen Shake Shack'e eşsiz tad deneyimi katar.

LEZZETLİ MİLKSHAKE

Shake Shack'ın imzalı krema tatlısı, dondurulmuş tatlı ikramların esas olanıdır. Çikolata, vanilya, fıstık ezmesi, çilek, ve Nutella gibi bazı özel tatlandırıcılar içerir. ….New Yorklu’ların sıralamasında Siyah-beyaz shake bulunuyor… Vanilya ve çikolatanın bir araya geldiği nefis MilkshakeNew York’un en iyileri arasında.

TUNA BAYRAMOĞLU 2015-02-04T11:05:27.5742715+02:00

HOT DOGS

Shack New York Madison Square Park'ta bir Hot Dog standı olarak başladı. Bir çok yemek yazarı, sosisli sandivicin hormon ve anitibiyotik içermeyen % 100 sığır etinden yapıldığını ve değerinin şuan olduğundan daha fazla olduğunu söylüyor.

BÖLGELERE GÖRE ÖZEL MENÜLER

Shake Shack aynı zamanda klasik menüsüne ek olarak farklı yerlerde dondurulmuş ürünlerini sunuyor. Pensilvanya’nın şehri Philadelphia’da "Liberty Shell" tatlısı cannoli kabuğu, çilek püresi ve limon ricotta servis ediliyor. Hizmet zincirlerinden New Haven’da: “Skull and Cones Concrete” çikolatalı truf kurabiye ile karıştırılmış fıstık ezmeli dondurma menülerde bulunuyor.

TUNA BAYRAMOĞLU 2015-02-04T11:06:12.4814501+02:00

GİZLİ MENÜSÜ

Shake Shack gizli tadlarından “Thrilist” ise başarıyla test edilmiştir. Hamburgerlerin üzerinde pastırma ve çöreklerin yapımında kullanılan ızgara peyniri bulunmaktadır.

VEJETERYAN SEÇENEKLERİ

Kurucu Danny Mayer, zincirin etsiz seçenekleri ile ayrıldığını söyledi. Bon Appetit vejeteryan olmasan bile o can attığında menüye gireceğini söyledi. Shake Shack Mantarlı burger,peynirli portobello mantarı ile meşhurdur.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Çoğu klasik fast-food satış işçilerin tersine, Shake Shack çalışanları ,müşterilerini hoşnut tutarak onlara gerçek müşteri hissi veriyor. Shake Shack işçilerine ortalama 1 saatlik 10.70 dolar ücret ödüyor ve sağlık sigortalarını yapıyor.

SIRADA BEKLEYENLER HAVALI HİSSETTİRİYOR

Bir çok tüketici uzmanı, Shake Shack’ın uzun sıralarında beklemenin caydırıcı gibi gözükeceğini ama aslında bir çok insan bu durumdan memnun gibi gözüktüğünü söyledi. Notre Dame Üniversitesi sosyoloji profesörü David Gibson:‘Dünyada Bu tür ürünlerin tadını beğenip devamlı müşterisi olmak için 5 milden daha fazla giden fazla insanlar var’

Kaynak: BUSİNESS INSİDER

TUNA BAYRAMOĞLU 2015-02-04T11:20:36.7830198+02:00

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >