Sıcak havalarda maske takmayı kolaylaştıracak tüyolar

Arşiv
Arşiv

Sıcakla baş etmek için ince bir şort ve tişört giyseniz de, yüzünüze bir maske takmak zorunda kalmak bu havalarda bunaltıcı olabiliyor. İnsanların yüzünü kapatırken bir yandan serin kalması zor olsa da, uzmanlar konuyla ilgili birkaç öneride bulunuyor. Uzmanların ilk tavsiyesi, nefes alabilen malzemelerden yapılmış bir maske takmak. Pamuk ve bambu maskeler önerilenler listesinin başında yer alıyor.

Maske takma konusuna gösterilen direnç nedenlerinden biri de havaların ısınması. Havaların aşırı ısındığı ve terlemenin iyice arttığı bugünlerde maske takmak gerçekten de kişisel konforu bozabilen tatsız, hoşa gitmeyen bir değişiklik. Peki konforu arttırmak için neler yapılabilir? İşte uzmanlardan gelen öneriler...

Açık renk maskeler kullanın

Açık renk maskeler, koyu/siyah maskelere oranla daha az sıcaklık hissiyatı veriyor, bizi daha serin tutabiliyor.

Pamuk ve bambudan üretilen maskeleri tercih edin

Pamuk ve bambu bazlı maskeler nefes alıp vermeyi kolaylaştırdıklarından diğerlerinden daha konforlular. Daha serin tutuyorlar. Ne var ki bu tür pamuk maskeler çok kolay ve çabuk nemlenebiliyor. Bu nedenle sık sık değiştirilmeleri gerekiyor.

Kullanmadan önce maskeyi buzdolabına koyun

Aşırı sıcağa karşı maske ile oluşabilecek ısınmayı önleyebilecek basit önlemlerden biri de kullanmadan önce o maskeyi buzlukta/buzdolabında iyice soğutmak olabilir.

Makyaj yapmayın

Eğer maske takmadan önce makyajdan kaçınırsanız, ağır makyaj malzemeleri yerine su bazlı nemlendiricileri kullanırsanız işiniz biraz daha kolaylaşabiliyor.

Serinletici kremler kullanın

Dermatologlar buzdolabında soğutulmuş nemlendirici gücü yüksek “hyalüronik asit” bazlı kremleri yüzünüze sürdükten sonra maskenizi takmanın da sizi daha serin tutabileceğinin altını çiziyor.

Dışarı çıkmak için serin saatleri tercih edin

Maskeniz ile dışarı çıktığınızda mümkün olduğunca serin saatleri tercih edin. Özellikle baş dönmesi, nefes darlığı, organ yetmezliği, sıcağa aşırı duyarlılık gibi sorunlarınız varsa sıcak ortamlarda maskenizle dolaşmaktan vazgeçin, serin bir ortamda dinlenin.

Maskeleri ıslatmayın

Serinlemek için maskenize soğuk su dökmek, şu veya bu nedenle maskenizi ıslatmanız onların virüsü filtreleme yeteneklerini sıfırlayabiliyor. Bu nedenle hangi maskeyi takarsanız takın, serinlemek için maskelerinizi ıslatmayın. Nemli maskeleri de dahil hemen değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >