Sıcaklık 8 derece düşecek: Kavurucu sıcaklara sağanak molası

Arşiv
Arşiv

Türkiye aşırı sıcakların etkisi altında, gölgede bile 40 derecelere ulaşan hava sıcaklıkları hafta başında 4-8 derece düşüyor, kuzeyde yağış da var. Kısa bir mola veren sıcaklıkların çarşamba günü yeniden mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin, Sivas, Yozgat ve Çankırı illeri ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere kuzey ve iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.

Üç il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Sarı kodlu uyarı ne demek?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İstanbul'a sert poyrazla serinlik geliyor, sıcaklık 31 derece, nem de artıyor, hafif yağmur olabilir.

Ankara 31, Bursa 33, İzmir 37 derece, rüzgar Ankara ve İzmir'de de sertleşirken, Antalya'da kavurucu sıcak sürecek, sıcaklık 42 derece.

Marmara'da kuvvetli poyrazla bunaltıcı hava ara veriyor. Kocaeli, Sakarya tarafında yağmur var. Çarşamba ise sıcaklık yine aşırı değerlere çıkacak.

İç Anadolu'da da termometre değerleri düşüyor. Sıcaklık 36-37 derecelerden, 28-32 derece aralığına gerileyecek. Sivas kısa süre yağmurlu.

Ege'de sıcak çarpması riski hala yüksek ancak rüzgarların kuvvetli esmesi gölgede az da olsa serinlik sağlıyor.

Muğla 35, Denizli ve Manisa 37, Aydın 41, Bodrum 37 derece. Çarşamba ise yine zayıf rüzgar ve aşırı sıcak var.

Akdeniz'de Adana, Mersin tarafında artan nem tekrar düşüşe geçti. Gölgede Ave Kahramanmaraş 41 derece. Güneydoğu'da Gaziantep 39, Diyarbakır ve Şanlıurfa 42 derece

Karadeniz genelinde hem yağmur, hem de serinleme var. Bolu 27, Samsun 26 dereceye iniyor.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ağrı çevreleri kısa süreli kuvvetli sağanaklar görülüyor. Malatya açık 36, Van 30 derece.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >