Sıkı durun bunların hepsi gerçek! Var olduğuna inanmakta zorlanacağınız güzellik standartları

Güzellik uğruna çile çekmek.
Güzellik uğruna çile çekmek.

Çok değil bundan yüz yıl önce yetişkin bir kadın olsaydınız muhtemelen bu yöntemlerin hepsini güzel olmak uğruna deneyecektiniz.

Güzel olmak uğruna kadınların yapmayacağı şey yoktur (!) Saatlerce kuaförde kalan kadınlar aynı sabrı alışveriş sırasında da gösterir. Kadınların bu özellikleri ise dünya var olduğundan bu yana her zaman kendisini göstermiştir. İşte, 16. yüzyıldan günümüze değişen güzellik standartları;

Chopine ayakkabı
15-17. yüzyıllar arasında birçok kadın bu ilginç ayakkabılarla yürümeye çalışıyordu.
Chopine ayakkabı 15-17. yüzyıllar arasında birçok kadın bu ilginç ayakkabılarla yürümeye çalışıyordu.
Makyaj koruyucu
1939 yılında icat edilen bu ilginç alet kadınların makyajlarını yağmur ve kardan korumaları için geliştirildi.
Makyaj koruyucu 1939 yılında icat edilen bu ilginç alet kadınların makyajlarını yağmur ve kardan korumaları için geliştirildi.
Elmacık kemiklerini belirginleştirme çabası
1932 yılında icat edilen bu cihaz, kadınların belirgin elmacık kemiklerine sahip olmasını sağlıyordu.
Elmacık kemiklerini belirginleştirme çabası 1932 yılında icat edilen bu cihaz, kadınların belirgin elmacık kemiklerine sahip olmasını sağlıyordu.
Rönesans tarzı
Rönesans döneminde kadınlar kaşlarını görünmez hale getiriyorlardı. Ayrıca açık alın, güzellik sembolü olduğu için kadınlar saçlarını oldukça yukarıdan kesiyordu.
Rönesans tarzı Rönesans döneminde kadınlar kaşlarını görünmez hale getiriyorlardı. Ayrıca açık alın, güzellik sembolü olduğu için kadınlar saçlarını oldukça yukarıdan kesiyordu.
Beyaz ten
17. yüzyılda birçok insan gerçek güzelliğinin beyaz tende gizli olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle o dönemde yaşayanlar kurşun ve sirkeden elde edilen karışımla ten renklerini açmaya çalışıyorlardı.
Beyaz ten 17. yüzyılda birçok insan gerçek güzelliğinin beyaz tende gizli olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle o dönemde yaşayanlar kurşun ve sirkeden elde edilen karışımla ten renklerini açmaya çalışıyorlardı.
'Annelik' semboli
17. yüzyılda kadınlar, doğum yaptıklarını ilginç bir şekilde belli ediyordu. Doğum yapan kadınlar göğüslerini ve omuzlarını mavi kalemle çizip, damar görüntüsü veriyorlardı.
'Annelik' semboli 17. yüzyılda kadınlar, doğum yaptıklarını ilginç bir şekilde belli ediyordu. Doğum yapan kadınlar göğüslerini ve omuzlarını mavi kalemle çizip, damar görüntüsü veriyorlardı.
Dudak ısırıyordu
Birleşik Krallık Kraliçesi Queen Victoria dudakları daha belirgin görünsün diye onları sık sık ısırıyordu. Ruj yerine dudaklarını ısıran Victoria'nın yanakları ise allık olmadığı için yardımcıları tarafından sıkılıyordu.
Dudak ısırıyordu Birleşik Krallık Kraliçesi Queen Victoria dudakları daha belirgin görünsün diye onları sık sık ısırıyordu. Ruj yerine dudaklarını ısıran Victoria'nın yanakları ise allık olmadığı için yardımcıları tarafından sıkılıyordu.
Güzellik uğruna arsenik kullandılar
19. yüzyılda birçok kadın yemeklerinin içerisine az miktarda arsenik ekliyordu.  Bu sayede daha genç ve güzel göründüklerini düşünen kadınların başı ise hastalıktan kurtulmuyordu.
Güzellik uğruna arsenik kullandılar 19. yüzyılda birçok kadın yemeklerinin içerisine az miktarda arsenik ekliyordu. Bu sayede daha genç ve güzel göründüklerini düşünen kadınların başı ise hastalıktan kurtulmuyordu.
Yeşil elbiseler
Viktorya döneminde güzelliğin en önemli işareti bembeyaz bir ten ve yemyeşil elbiselerdi.
Yeşil elbiseler Viktorya döneminde güzelliğin en önemli işareti bembeyaz bir ten ve yemyeşil elbiselerdi.
Bensiz kadın olmaz!
18.yüzyıl Avrupası'nda kadınlar için ben olmazsa olmazdı. Makyaj yapan kadınlar yüzlerindeki bir noktaya siyah kalemle ben çizerlerdi.
Kadının sağ yanağına ben varsa evli, sol yanağına ben çizilmişse dul anlamına geliyordu. Üst dudak çevresindeki ben ise kadının bekar olduğunu işaret ederdi.(Kaynak: brightside.me)
Bensiz kadın olmaz! 18.yüzyıl Avrupası'nda kadınlar için ben olmazsa olmazdı. Makyaj yapan kadınlar yüzlerindeki bir noktaya siyah kalemle ben çizerlerdi. Kadının sağ yanağına ben varsa evli, sol yanağına ben çizilmişse dul anlamına geliyordu. Üst dudak çevresindeki ben ise kadının bekar olduğunu işaret ederdi.(Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >