Sıla ve Ahmet Kural arasındaki davanın ilk duruşması başladı

Sıla ve Ahmet Kural arasındaki davanın ilk duruşması bugün gerçekleşiyor.
Sıla ve Ahmet Kural arasındaki davanın ilk duruşması bugün gerçekleşiyor.

Sanatçı Sıla Ahmet Kural'dan fiziksel şiddet gördüğü gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve ikili davalık olmuştu. Davanın ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başladı. İkili aylık kazançları dahil olmak üzere olay gününe dair açıklamalar yaptı.

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı. İkili arasındaki davanın ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başladı.

İkili davada hazır bulundu

Taraflar bugün görülecek ilk duruşma için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye girdiği anlarda rahat tavırları dikkat çeken Kural'ın yanı sıra Sıla'nın gergin halleri ve zayıflamış görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Davanın başlamasının ardından ilk ifadeye başlayan Ahmet Kural oldu.

Sıla ve avukatı duruşmadan önce.
Sıla ve avukatı duruşmadan önce.


 Davanın müdahili daha önce dinlenilmesine karar verilen 3 kişi de tanık olarak duruşmada hazır bulundu.
Davanın müdahili daha önce dinlenilmesine karar verilen 3 kişi de tanık olarak duruşmada hazır bulundu.

İlk ifade Kural'dan

Ahmet Kural, savunmasında şunları söyledi: "2017 Mayıs'ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında 'bir tokat attı' haberi uydurdu. 1,5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim. 6 ay sonra Sıla'nın 'sana ihtiyacım var' diye mesaj yolladığını kaydeden Kural, "Daha sonra teyzesini, araya kuzenim ortak arkadaşlarımızı soktu. Bana 'Boş ev' diye bir şarkı yazdığını söyledi''dedi.

Kural, aylık kazancının 50 bin TL, yıllık ise 2 buçuk milyon lira olduğunu söyledi.
Kural, aylık kazancının 50 bin TL, yıllık ise 2 buçuk milyon lira olduğunu söyledi.

Avukatları tartıştı

Duruşmanın ilerleyen saatlerinde Ahmet Kural'ın avukatı Ahmet Kurutluoğlu Sıla'ya, "Daha önceki savcılık ifadenizde böbreklerinize vurma kısmını söylemediniz. Bu celsede söylüyorsunuz'' dedi. Bunun üzerine iki avukat arasında tartışma yaşandı.

Bunların dışında, Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı. Ahmet Kural'ın, Sıla ile aralarında bir tartışmanın yaşandığını kabul ettiği belirtilen iddianamede, "Sıla'nın evden gitmesini istemem üzerine seslerimizi yükselttik. Fakat tehdit etmedim. Alkollüydük. Birbirimizi kollarından tutarak sarstık. Tartışma 15 dakika sürdü. Birkaç kere yere düştük. Sakinleştikten sonra Sıla evden ayrılırken 'Seni bitireceğim Ahmet' dedi" şeklindeki ifadesine de yer verilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >