Silahın namlusunu kendine çevirdi, eşinin hayatını kurtardı

Emekli polis ve ailesi
Emekli polis ve ailesi

Ankara'da emekli polis Nuri Şemir'e (53) ait markette çıkan arbede sırasında emekli polisin eşi Bahar Şemir (43) eşine doğrultulan silahın namlusunu kendisine çevirerek eşinin hayatını kurtardı.

Başkent’te 43 yaşındaki Bahar Şemir, kavga sırasında eşine doğrultulan silahın namlusunu kendisine çevirerek eşinin hayatını kurtardı. Eşinin darp edilme anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.


Olay, Ankara’nın Keçiören ilçesi Atapark Mahallesi’nde meydana geldi. 1 yıl önce polis memuru olarak emekli olan 53 yaşındaki Nuri Şemir market açtı.

Bayram sabahı daha önce veresiye yüzünden tartıştığı şahıs ile tekrar tartışmaya başlayan Şemir belindeki ruhsatlı silahı göstererek marketten ayrılmalarını istedi. Şahıs, Şemir’in boşluk anında yumruk atarak yere düşürdü. Diğer arkadaşı ise, Şemir’in belindeki silahı almak istedi. Sesleri duyan eşi Bahar Şemir ve çocukları saldırganlara müdahale ederek market dışına çıkardı.

Polisi aradıklarını ve şikayetçi olacaklarını söyledi

Tartışmanın tekrar büyümesi üzerine saldırganlar, Şemir’in darp etmeye başladı. Saldırganlar, Nuri Şemir’in elindeki silahın namlusunu boğazına dayadı. Kavgaya dahil olan Bahar Şemir, silahın namlusunu kendisine çevirerek ‘beni vurun ama eşimi vurmayın’ diyerek bağırdı. Bunun üzerine saldırganlar ‘markete sessiz şekilde girip hiçbir şey olmamış gibi davranacaksınız’ diyerek silahı bırakarak olay yerinden kaçtı.


Silahın namlusunu kendine çevirdi
Eşinin canına kast etmek için geldiklerini söyleyen Bahar Şemir, “Ben arkada oturuyordum. Öne geldim baktım eşim iki kişi üstünde vuruyorlardı. Müdahale ettim. Çok bağırdım, çığlık attım, peşinden koşturdum. Dışarı çıktılar tekrar eşime müdahale ettiler. Yere attılar dövdüler. Boğazına silahı dayadılar, canına kast ettiler. Ben silahı kendime çevirdim. ‘Beni vur ama eşimi vurma’ dedim. Şahıslar bırakacağım siz de bir şey yapmayacaksınız dedi. Sonra minibüse binerek gittiler” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >