Silahlı kuvvetlerimiz PKK'yı yerli füze Cirit ile vuruyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör operasyonlarında yerli helikopter ve yerli füze kullanıldığını açıkladı.

Terörle mücadele kapsamında yurdun dört bir yanındaki operasyonlar devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili hemen her gün özel açıklamalar yapıyor. Son olarak, 4 - 7 Ocak arasında Gabar bölgesindeki operasyonlarda milli helikopterimiz ATAK'ın kullanıldığı ifade edildi. Yani milli helikopterimiz ATAK, operasyonlarda teröristlerin korkulu rüyası olmuş durumda! Üstelik buna ek olarak ATAK ile birlikte yerli lazer güdümlü füzemiz Cirit de ilk kez kullanıldı.
Milli helikopterimiz ATAK'a milli füzemiz UMTAS entegre ediliyor: Teröristlerin kabusu olacakDüşük maliyete oranla hedefi tam on ikiden vurmasıyla dikkat çeken Cirit, hafif zırhlı ve zırhsız sabit ve hareketli hedeflere karşı çok yüksek bir hassasiyet sunuyor. Cirit, gerçekleştirilen tüm operasyonlarda sekiz kilometredeki hedefleri tam isabet vuruyor ve bölücü terör örgütüne kan kusturuyor. Cirit'in en önemli detaylarından biri de duyarsız mühimmat. Bu sayede dış müdahalelerde hiçbir zarar görmüyor.
Roketsan'ın geliştirdiği Cirit füzesi, yalnızca helikopterler, kara aracı, deniz platformlarında değil; birçok farklı sabit noktada da kullanılabiliyor. Bunun en güzel örneği ise Güney Doğu'daki kritik bölgelerin karakollarına kurulan özel noktalar.
Yerli füzemiz Cirit'in tüm teknik özellikleri

                                    
                                    
	Çap: 2.75" (70 mm)
	Azami Menzil: 8 km
	Asgari Menzil: 1.5 km
	Ağırlık: 15 kg (Tüp Komplesi Hariç)
	Yakıt Tipi: HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Yakıt
	Harp Başlığı Tipi: Çok Maksatlı Başlık, Zırh Delici, Personel, Yangın Çıkarıcı
	Harp Başlığı Tipi: Yüksek İnfilaklı Başlık
	Güdüm: MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm
	Güdüm: Yarı Aktif LAZER Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm
	Hedef Tipleri: Hafif Zırhlı/Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler ve Sığınaklar
	Platformlar: Helikopterler (AH-1W, T-129 ATAK v.b.), İHA'lar, Kara Araçları, Hafif Saldırı Uçakları, Deniz Platformları ve Sabit Platformlar
Yerli füzemiz Cirit'in tüm teknik özellikleri Çap: 2.75" (70 mm) Azami Menzil: 8 km Asgari Menzil: 1.5 km Ağırlık: 15 kg (Tüp Komplesi Hariç) Yakıt Tipi: HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Yakıt Harp Başlığı Tipi: Çok Maksatlı Başlık, Zırh Delici, Personel, Yangın Çıkarıcı Harp Başlığı Tipi: Yüksek İnfilaklı Başlık Güdüm: MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm Güdüm: Yarı Aktif LAZER Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm Hedef Tipleri: Hafif Zırhlı/Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler ve Sığınaklar Platformlar: Helikopterler (AH-1W, T-129 ATAK v.b.), İHA'lar, Kara Araçları, Hafif Saldırı Uçakları, Deniz Platformları ve Sabit Platformlar
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >