Simpsons yine bildi: Birleşik Krallık'taki yakıt krizine 11 yıl önceki bölümde yer vermişler

Arşiv
Arşiv

Dünya gündemindeki birçok olayla ilgili öngörülerde bulunan ve çoğu doğru çıkan Simpsons dizisiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sosyal medyada diziye ait görüntüler paylaşan kişiler, Birleşik Krallık'ta yaşanan fosil yakıt kıtlığının dizide öngörüldüğünü düşünüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçilişinden Kongre Baskını'na kadar çok sayıda gündem yaratan olayı önceden tahmin etmesiyle bilinen Simpsons dizisinin, Birleşik Krallık'ta halen devam etmekte olan yakıt kıtlığını da tahmin ettiği iddia edildi. 11 yıl önce yayınlanan bölümde Homer karakteri Maggie karakteri için promosyon oyuncak kazanmak adına aracının bagajını ağzına kadar yakıtla dolduruyor.

Dizideki sahne
Dizideki sahne

11 yıl önceki sahneye dikkat çekildi

Kullanıcıların ortaya attığı teori, Kasım 2010'da "Lisa Simpson, This Isn't Your Life" adlı bölümde Homer karakterinin Maggie karakteri için promosyon oyuncak kazanmak adına 1000 galon yakıt almasına dayanıyor. Paylaşım rekorları kıran sahnede Homer, otomobilinin bagajını ağzına kadar yakıtla dolduruyor.

İngiltere'de yakın zamanda çekilmiş bir fotoğraf
İngiltere'de yakın zamanda çekilmiş bir fotoğraf

Ne olmuştu?

Birleşik Krallık'ta, sevkiyatlarda yaşanan sorunlar nedeniyle petrol istasyonlarındaki akaryakıt stokları azalmaya başlamıştı. Petrol istasyonlarında ise bazı akaryakıt türleri ise tükendi. Araçlarına yakıt almak isteyenler, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Petrol şirketi BP, ülkedeki petrol istasyonlarının neredeyse üçte birinde en çok talep edilen iki yakıt türünün bulunmadığını dün açıkladı. Ülkede bin 200 istasyonu olan şirketten yapılan açıklamada "Son iki günde yaşanan aşırı talep nedeniyle ülkede bulunan istasyonlarımızın yaklaşık yüzde 30'unda en çok talep edilen iki yakıt türünün kalmadığını düşünüyoruz. En hızlı şekilde tedarik edebilmek için çaba gösteriyoruz" ifadesi yer aldı.

Petrol şirketi Shell de ülkede yaşanan akaryakıt kriziyle ilgili açıklama yaptı. Shell sözcüsü açıklamasında, "Bazı istasyonlarımızda gördüğümüz yüksek yakıt talebi nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluşabilir. Müşterilerimize yakıt tedariği sağlamak için sevkiyat takvimlerimizde gerekli değişiklikleri yapıyoruz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >