Simpsonslar koronavirüsü tahmin etmiş olabilir

Dizinin 4. sezon 23. bölümünden görüntülerde, Japon işçi ABD'ye gidecek kargo kutularına hapşırıyor ve Springfieldlılar 'Osaka virüse' yakalanıyor
Dizinin 4. sezon 23. bölümünden görüntülerde, Japon işçi ABD'ye gidecek kargo kutularına hapşırıyor ve Springfieldlılar 'Osaka virüse' yakalanıyor

ABD merkezli Fox kanalında senelerce yayımlanan ve Türkiye'de de izleyici kitlesi bulunan Simpsonsların 1993 yılında yayımlanan bir bölümünde, koronavirüs salgınına işaret ettiği iddia edildi. Bölümün yazarlarından Oakley de konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bir zamanlar Türkiye'de de yayımlanan, televizyon tarihinin en uzun animasyon dizisi olan Simpsonslar (The Simpsons) geleceğe dair yaptığı tahminlerle biliniyor.

CNN'den Lisa Respers France'in haberine göre Simpsonslar'ın 1993 yılındaki bir bölümü ile 2020'de yaşanan olaylar büyük benzerlik gösteriyor.

"Marge in Chains" isimli bölümde, Simpson ailesinin yaşadığı Springfield'dan birçok kişi bir markanın meyve suyunu sipariş ediyor. Paketlemeyi yapan Japon bir işçi, paketlere doğru hapşırıyor. Böylelikle "Osaka virüsü" kutularla Springfield'a taşınıyor ve kentte ciddi bir salgın baş gösteriyor.

İnternet kullanıcıları tarafından yapılan bu benzetme sosyal medyada karşılığını epey buldu ancak söz konusu 4. sezonun 24. bölümünün ortak yazarlarından Bill Oakley geçtiğimiz ay, "Bu bölüm yıllardır aklıma bile gelmiyordu. Sonra internet trollerinin Osaka virüsü ile koronavirüsü beraber kullanmaya başladıklarını gördüm. Ayrıca bu benzetme, ırkçılığa da kapı aralıyor. Eski bölümlerin alçakça amaçlarla kullanılmasından hoşlanmıyorum" diyerek bütün Asyalıların aynı kefeye konmasına karşı çıktı.

Oakley daha sonra fikrini değiştirerek sosyal medya hesabından, "Tamam iyi, sanırım 2020'yi tahmin ettik" mesajını paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / CNN INTERNATİONAL