Sinan Akçıl ve Maher Zain'den çocuklar için anlamlı düet

Sinan Akçıl - Maher Zain
Sinan Akçıl - Maher Zain

Ünlü sanatçılar Sinan Akçıl ve Maher Zain, istismara uğrayan çocuklar için bir düet çalışmasına imza attı.

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl ve Lübnan asıllı şarkıcı Maher Zain, geçtiğimiz günlerde anlamlı bir düete imza attı. İkili, çocuk katliamlarına dikkat çeken, sözü ve müziği Akçıl'a, düzenlemesi Zain'e ait olan 'Gülmek Sadaka' adlı şarkıyı seslendirdi.

Tüm dünyada yayınlanacak olan düete Murat Joker yönetmenliğinde klip çekildi. Yakın zamanda yayınlanacak olan çalışmada sanatçılara, aralarında Sinan Akçıl'ın ikiz kardeşleri Samir ve Elvin Akçıl'ın da olduğu 30 çocuk eşlik etti. Çocukların hayata gülmek ve mutlu olmak için geldiğini, onların hep gülmesi gerektiğini vurgulayan Akçıl ve Zain, "Dünyayı sevgi kurtaracak" açıklamasında bulundu.

Sinan Akçıl ve Maher Zain
Sinan Akçıl ve Maher Zain

Sinan Akçıl kimdir?

Sinan Akçıl
Sinan Akçıl

20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde doğdu. Müzik adamı, keman virtüözü ve Tekfen Filarmoni Orkestrası şefi Saim Akçıl'ın oğlu, piyanist İdil Akçıl’ın kardeşidir. Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano Bölümü'nde başlayan Akçıl, eğitimini konservatuarda sürdürdü. Dokuz yaşında konservatuarı bırakıp St. Benoit Fransız Lisesi'ne girdi. St. Benoit Lisesi öğrencisiyken, 1995 yılında okul orkestrasında yer aldı ve aynı yıl pop dalında ilk beste ödülünü kazandı. Şimdiye kadar Hadise, Hande Yener, İrem Derici, İzel Çeliköz, Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, Nilüfer, Candan Erçetin, Kibariye, Petek Dinçöz, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılar ile çalıştı. Hadise’nin Eurovision Şarkı Yarışmasına katıldığı ve dördüncü olduğu “Düm Tek Tek” şarkısının söz ve bestesinde imzası vardır. Hande Yener’in 1 Nisan 2010 tarihinde çıkardığı “Hande'ye Neler Oluyor?” albümümdeki söz ve müzikler ve yine Hande Yener’in 13 Eylül 2010'da çıkarmış olduğu “Hande'yle Yaz Bitmez” albümündeki 10 remix ve Uzaylı adlı şarkının söz ve düzenlemeleri de kendisine aittir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Maher Zain kimdir?

Maher Zain
Maher Zain

16 Temmuz 1981 tarihinde dünyaya geldi. Sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İsveç'e taşındı. Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünü bitirdi. 27 yaşındayken müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye karar verdi. 2009 yılının Ocak ayında, Awakening Records ile ilk albümü için çalışmalara başladı. Thank You Allah isimli ilk albümü, perküsyon versiyonlarının da dâhil olduğu ikisi bonus şarkı olan on beş şarkıyla 1 Kasım 2009 tarihinde piyasaya sürüldü. Kısa süre sonra bazı parçalarının Fransız versiyonları yayınlandı. Bu albümü, 2010 yılının en çok satan albümü olması sebebiyle Warner Music Malaysia tarafından 8 platin plak ile ödüllendirildi. 2011 yılında aynı albümle, Endonezya'da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi. 'Ya Nabi Salam Alayka' isimli şarkısı Ortadoğu'nun en büyük radyosu Nujoom FM tarafından ‘En İyi İlahi’ ödülüne layık görüldü. Sami Yusuf, Hussein Al-Jismi ve Mohammed Mounir gibi göze çarpan diğer şarkıcıları da geride bırakmış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / SABAH