Sinemanın tüm sorunlarının merkezinde popcorn olabilir

Pop corn satışlarından yapımcıların pay alma isteği

Komedyenler Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, geçtiğimiz gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldiler. Her ikisinin de sinema ile ilgili temel sorun görüşü, salonlarda satılan popcornlardan el edilen gelirin yapımcılara yansımıyor oluşu. Peki sadece bu 'sorunu' ortadan kaldırmak her şeyi çözecek mi?

Film yapımcıları Necati Akpınar, Timur Savcı, Muzaffer Yıldırım ile komedyenler Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldiler.

Konu; sinemada yaşanan sorunlar ve bunların giderilmesi üzerineydi. Yılmaz ve Gökbakar, sorunun temel sebebi olarak; yazar ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın bahsettiği popcorn satışları ve yapımcıların bundan bile kazanç sağlayamaması durumunu gösterdiler.

Peki gerçekten de temel sebep bu mu? Yapımcıların az kazanç sağlaması ve popcornlardan elde edilemeyen ek gelir...

Reklam gelirlerinden ücret alma talebi salon sahibi şirket açısından ne kadar karlı bir durum oluşturur orası muğlak bir konu.

Popcorn gelirlerinden yapımcıların da pay alması talebi tartışılıyor
Popcorn gelirlerinden yapımcıların da pay alması talebi tartışılıyor

Gişe yapamayan bir filmi göstermesinden ötürü göreceği bir seanslık zararı, reklam filmleriyle çıkarmaya çalışan bir salon sahibinin böyle bir durumda yapımcıya sunacağı en makul teklif; "Bana gişe garantisi verin" olacaktır demek doğru olur.

Atılacak olan adımları hep birlikte göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >