Sinemaya geri dönen Hülya Avşar, kendi hayatını filmleştirdi!

hülya avşar

Ünlü şarkıcı Hülya Avşar kendi hayatını anlattığı filmini hem yönetti hem de kurguladı.

Ünlü şarkıcı Hülya Avşar sinemaya geri döndü. 1980'li yılların en ünlü sinema oyuncularından birisi olan Avşar, '90'lı yıllar ile birlikte müziğe de adım atmıştı.

Uzun süredir oyunculuk adına hiçbir şey yapmayan Avşar, kendi yaşamını anlattığı otobiyografik film Selfie ile sinemaya geri dönüyor.

Yönetmenliğini ve yazarlığını yaptığı filmin kurgusunu da üstlenen Avşar, 27 Nisan'da seyircisiyle buluşacak. Avşar deyince akla gelen kim ve hangi olay varsa bu filmde yer alacak.

Hülya Avşar'ın sinemaya başlama süreci

1963'te, Balıkesir Edremit'te, Celal ve Emral Avşar'ın ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Avşar, Ankara Cumhuriyet Lisesi'nden mezun oldu. Orta öğrenimini tamamlamasının ardından okumaya devam etmeyen ve 1979’da Mehmet Tecirli adlı bir mühendislik ögrencisiyle evlenen ancak evliliği kısa süren Avşar, henüz 16 yaşındayken hamile olmasına rağmen ayrılık kararı aldı. Anne tarafından Balıkesir'li olan Hülya Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür.

1981 yılında boşanmasının hemen ardından İstanbul’a taşınan ve 1983 yılında katıldığı, Bulvar Gazetesi tarafından düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması’nda birincilik alan, ancak yarışmanın ertesi günü, Tecirli ile yaptığı evliliği ve boşanması bir gazetede yazılınca, kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle tacı geri alınan Avşar, çeşitli reklam filmlerinde boy göstermeye başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >