Sınır karakoluna havanlı saldırı: 2 şehidimiz var

Arşiv
Arşiv

Şanlıurfa Akçakale'de teröristlerin yaptığı havanlı saldırı sonucu 2 askerimiz şehit oldu.

Tekçe Hudut Karakoluna havanla düzenlediği saldırıda 2 asker şehit olurken 2 asker ile 1 doktor ise yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı havan atışının yapıldığı bölge, ateş destek vasıtaları ile derhal atış altına alındığını ve bölgede operasyonlara devam edildiği bilgisini paylaştı.

Suriye sınırından bulunan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki hudut karakoluna düzenlenen havan saldırısında 2 asker şehit oldu.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, 27 Kasım 2019 tarihinde Akçakale’de bir hudut karakoluna yapılan havan saldırısı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Havan atışının yapıldığı bölge, ateş destek vasıtaları ile derhal atış altına alınmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

2 asker ve 1 doktor da yaralandı

Edinilen bilgiye göre, PKK/YPG terör örgütü tarafından gece saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Tekçe Hudut Karakoluna havan topuyla saldırı düzenlendi. Saldırıda Tankçı Uzm.Çvş. Şevket Tekin ile Tankçı Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin şehit düşerken 2 asker ile 1 doktor ise yaralandı. Saldırının gerçekleştiği Ayn İsa bölgesi topçu atışlarıyla vuruldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >