Sınırlı sayıda üretilecek: Steve Jobs'un efsaneleşen Seiko saati yeniden satılacak

Bu fotoğrafta bulunan Steve Jobs'ın kolundaki saat 2016'nın Şubat ayında ''42.500'' dolara satıldı.
Bu fotoğrafta bulunan Steve Jobs'ın kolundaki saat 2016'nın Şubat ayında ''42.500'' dolara satıldı.

Dünyada tanınan saat markası Seiko, bir dönem ürettiği ve Steve Jobs'un da kullandığı saati yeniden üretme kararı aldı. İşte saatin çıkacağı tarih ve satış fiyatı...

Seiko'nun yıllar önceki serisinin adı ''Chariot''. Basit ve şık tasarımıyla dikkat çeken saatlerin önemli bir hale gelmesini sağlayan ise bu saatin ''Steve Jobs'' tarafından kullanılmış olması. Öyle ki bu saat Steve Jobs'ın gençlik yıllarında çekindiği, kucağında bir bilgisayarın olduğu ''meşhur fotoğrafta'' bile kendisine yer bulmuş.


Apple'ın en önemli dönemlerinden birinde çekilen bu fotoğraf şimdiden efsaneler arasına girmiş durumda. Bu fotoğraf Amerika'nın en popüler dergilerinden ''Time'' dergisinin kapağı olarak bile kullanıldı.

Bu fotoğrafta bulunan Steve Jobs'ın kolundaki saat 2016'nın Şubat ayında ''42.500'' dolara satıldı. Saat herkes tarafından arzulansa da sadece bir kişi tarafından alındı. Seiko da isteyen herkes satın alsın diye Steve Jobs'ın doğum gününe özel bu saati sınırlı sayıda tekrar piyasaya sürme kararı aldı.


Satışa sunulacak saatlerin 1.982 adetinin beyaz renkte olacağı 900 adet modelin ise siyah renkte satılacağı belirtiliyor. Dolayısıyla saati satın almak isteyenlerin aceleci davranması gerekiyor. Yalnızca Japonya'da satışa sunulacak saatin fiyatının ise 180 dolar olacağı belirtiliyor.

Saatin satışa çıkarılacağı tarih ise 10 Mart. Bu saati almak isteyenlerin oldukça hızlı hareket etmeleri gerekecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >