Sinyal bozucu Koral, Suriye topraklarında radarları kör ediyor!

Koral
Koral

Yerli ve milli üretim Koral, Suriye topraklarında sinyalleri bozup radarları kör ediyor.

Milli İHA ve SİHA'larımız ise özellikle vurulması zor hedefleri imha etmeye devam ediyor.

Bahar Kalkanı Harekâtı devam ederken savunma sanayideki gelişimin etkisi görülebiliyor.

Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen Koral ve İHA - SİHA işbirlikleri, Suriye'deki rejim güçlerinin bombalanmasında büyük önem taşıyor.

Savunma Sanayii konusundaki gelişim devam ederken, İdlib'deki operasyonlarda yerli imkanlarla geliştirilen sistemler görevini başarıyla yerine getiriyor.

Sinyalleri bozup radarları kör ediyor!

Koral, iletişim hatlarını koparıp Suriye'deki rejim güçlerini savunmasız bırakıyor.
Koral, iletişim hatlarını koparıp Suriye'deki rejim güçlerini savunmasız bırakıyor.

Bahar Kalkanı Harekâtı'nda kullanılan sinyal bozucu Koral, Suriye hava sistemlerinin iletişiminin kesilmesini sağlıyor. Yakınlaşan hava unsurlarını tespit edip Pantsir sistemlerini yanıltan Koral, sinyalleri karıştırmaya odaklanıyor. Ayrıca, füzeleri farklı bir noktaya yönlendirerek patlamasını sağlıyor. Ayrıca gerek görüldüğü takdirde telsiz ya da telefon iletişimini de tamamen kesebiliyor. Kısa süre önce vurulan iki SU-24 uçağında Koral'in büyük etkisi var. Sinyalin kesilmesi ve iletişim kanadının kopmasıyla hava savunma sistemlerini çaresiz bırakıyor.

    KORAL nedir? Mobil elektronik harp sistemi şeklinde de geçen Koral, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Aselsan tarafından üretilmiştir. Ayrıca Aseldan'a ek olarak 50'yi bulan alt yüklenici de geliştirilme sürecine katkı sağlamıştır. Hizmete girmeden önce toplamda 1000'i aşkın testten geçen sistem, radarları kör edip aldatabiliyor.

İHA ve SİHA'larımız Suriye topraklarındaki operasyonlarda destan yazmaya devam ediyor.
İHA ve SİHA'larımız Suriye topraklarındaki operasyonlarda destan yazmaya devam ediyor.

İHA ve SİHA'larımız için de aynı durum geçerli. Yine Bahar KalkanıHarekâtı'nda kullanılan yerli ve milli insansız hava araçları, Suriye'nin rejim güçlerini bombalamaya devam ediyor.

    İHA nedir? İnsansız hava aracı, drone adıyla da bilinen uçaklara deniyor. İHA'lar aslında kumandalı ve kumandasız olarak ikiye ayrılıyor. Bunlar arasında uzaktan kumanda edilenler de var; uçuş planı üzerinden otomatik hareket edenler de.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >