Şırnak'taki aşiret düğününde gelini altına boğdular, damada araba verdiler

Gökçe ailesinin düğününe aşiret liderlerinin yanı sıra tabur komutanı, karakol komutanı ve askerler ve binlerce vatandaş katıldı.
Gökçe ailesinin düğününe aşiret liderlerinin yanı sıra tabur komutanı, karakol komutanı ve askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünde yaşayan ve terörle mücadelede şehit veren Gökçe ailesinin düğününde geline takılan altınlar dikkati çekerken damada da araba hediye edildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Başaran köyünde yaşayan ve terörle mücadelede şehit veren Gökçe ailesinin düğününe aşiret liderlerinin yanı sıra tabur komutanı, karakol komutanı ve askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Halaylar 3 gün 3 gece devam etti

Jirki, Gevdan, Mamhuran, Goyan, Kaşuran, Giravyan aşiretlerin yanı sıra yurt dışından gelen akrabaları dünya evine giren yeni çifte unutulmaz bir düğün yaşattı. Kürtçe, Türkçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar 3 gün, 3 gece sürdü. Düğün alanına asılan dev Türk bayrağı altında çekilen halaylara asker ve polisler eşlik etti.

Jirki aşireti devlete yakınlığıyla biliniyor

Damada toplam 145 bin Türk lirası, 65 bin lira değerinde bir araç hediye edilirken, geline ise 1 kilo 500 gram altın ile ve 35 bin Türk lirası takıldı. Devlete yakınlığıyla bilinen Jirki aşiretin bu yıl yapılan tüm düğünlerde dolara tepki amacıyla döviz yerine TL takılması çağrısı yapılmıştı.

Jirki aşiret lideri Tahir Adıyaman, düğünde yaptığı konuşmada terörle mücadelede devletle el ele verdiklerini belirterek, "Ben Jirki aşiret reisi Tahir Adıyaman, 30 yıldır ben devletle beraberim. O günden beri PKK ile mücadele ediyoruz. Ölüme kadar ben devletimle beraber olacağım. Hepiniz düğünümüze hoş geldiniz" dedi.

Şehit oğlu olan damat Barış Gökçe ise yaptığı konuşmada gelin ile İstanbul'da tanıştıklarını söyledi. Damat Gökçe ise şunları söyledi:

  • "11 yıllık bir birlikteliğin ardından evlilik kararı aldık. Gelinimizi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine getirdik. Allah hepsinden razı olsun tabur komutanımızın burada olması bizi mutlu etti. Başta aşiretimizin ve tüm aşiret üyelerinin gelişleri bizi mutlu etti''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >