Sırtını YPG’ye, PYD’ye yaslayan Yüksekdağ hakkında 'mahkemeye zorla getirilme' kararı

"Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın "zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına" karar verildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının, Yüksekdağ hakkında, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle hazırladığı iddianamenin kabulünün ardından ilk duruşma Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya katılmayan Yüksekdağ'ın "zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına" karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

SEGBİS Nedir?


Ses ve görüntü bilişim sistemi SEGBİS ile yargı çevresi dışında bulunan ya da mahkeme de hazır bulunamayan kişilerin video konferans ile dinlenmesi ve ifadelerinin kayıt altına alınması sağlanmaktadır. SEGBİS ile hem ifade alma ve sorgu işlemleri hem de duruşmalar video ile kayıt altına alınabilmektedir.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >