Siz siz olun bu gıdaları asla mikrodalgada ısıtmayın

Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz gıdalara çok dikkat edin. Bazı ürünleri mikrodalgaya koyarsanız, gıdaların patlayacağını bilmelisiniz.

Mutfakta işimizi yarı yarıya azaltan en önemli makinedir, mikrodalga… Isıtma ve çözdürme işlemleri için kullanılan bu ürünü dikkatli kullanmadığınız takdirde, yaşanacak patlamalara da hazırlıklı olmalısınız. Mikrodalgada ısıtmamanız gereken 9 gıda;


(Kaynak: vitamiiin.com)
Yumurta
Canınız haşlanmış yumurta çekti ancak hızlıca sonuca ulaşmak istiyorsunuz. Şayet doğrudan mikrodalganın yolunu tutuyorsanız büyük bir hata yapmış olursunuz. Çünkü yumurta, mikrodalgaya konulur konulmaz patlar.
Yumurta Canınız haşlanmış yumurta çekti ancak hızlıca sonuca ulaşmak istiyorsunuz. Şayet doğrudan mikrodalganın yolunu tutuyorsanız büyük bir hata yapmış olursunuz. Çünkü yumurta, mikrodalgaya konulur konulmaz patlar.
Aman dikkat
Patates, armut, havuç, şalgam ve domates gibi gıdalar asla mikrodalgada haşlanmaz. Bu gıdalar mikrodalga içerisinde patlar.
Aman dikkat Patates, armut, havuç, şalgam ve domates gibi gıdalar asla mikrodalgada haşlanmaz. Bu gıdalar mikrodalga içerisinde patlar.
Çekirdekli meyvelere dikkat
Kiraz, erik, şeftali gibi çekirdekli meyveleri mikrodalgaya koymayın. Şayet ben yine de şansımı denemek istiyorum derseniz, uzun bir temizlik işi sizi bekliyor demektir. Benim vaktim bol diyorsanız, meyvelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
Çekirdekli meyvelere dikkat Kiraz, erik, şeftali gibi çekirdekli meyveleri mikrodalgaya koymayın. Şayet ben yine de şansımı denemek istiyorum derseniz, uzun bir temizlik işi sizi bekliyor demektir. Benim vaktim bol diyorsanız, meyvelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
Taze üzüm mü? Asla!
Taze üzüm, sıcağı gördüğünde çok hızlı bir şekilde erir. Bu durum mikrodalga fırına zarar verir.
Taze üzüm mü? Asla! Taze üzüm, sıcağı gördüğünde çok hızlı bir şekilde erir. Bu durum mikrodalga fırına zarar verir.
Gözyaşlarınıza engel olamazsınız
Mikrodalgaya biber koymak istiyorsanız, bizden tavsiye yanınıza bir peçete alın. Çünkü biber ısındıkça etrafa 'kapsaisin' maddesini yaymaya başlar. Bu madde bibere acılığını veren maddedir. Etrafa yayılan acı gözünüzü ve boğazınızı ciddi anlamda yakar.
Gözyaşlarınıza engel olamazsınız Mikrodalgaya biber koymak istiyorsanız, bizden tavsiye yanınıza bir peçete alın. Çünkü biber ısındıkça etrafa 'kapsaisin' maddesini yaymaya başlar. Bu madde bibere acılığını veren maddedir. Etrafa yayılan acı gözünüzü ve boğazınızı ciddi anlamda yakar.
Peynirden soğuyabilirsiniz
Mikrodalgada peynir ısıtacaksanız, burnunuza bir mandal takmanız uygun olacaktır. Çünkü peynir erimeye başladığında etrafına keskin bir koku yaymaya başlar.
Peynirden soğuyabilirsiniz Mikrodalgada peynir ısıtacaksanız, burnunuza bir mandal takmanız uygun olacaktır. Çünkü peynir erimeye başladığında etrafına keskin bir koku yaymaya başlar.
Çaydanlık ne güne duruyor
Çay ya da kahve yapmak istediğinizde su ısıtmak için mikrodalgayı kullanmanız uygun olmayacaktır. Çünkü mikrodalga suyu kaynatmaz yalnızca ısıtır.
Çaydanlık ne güne duruyor Çay ya da kahve yapmak istediğinizde su ısıtmak için mikrodalgayı kullanmanız uygun olmayacaktır. Çünkü mikrodalga suyu kaynatmaz yalnızca ısıtır.
Kabuklu deniz ürünleri
Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri mikrodalganın içinde birer bomba etkisi oluşturabilir.
Kabuklu deniz ürünleri Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri mikrodalganın içinde birer bomba etkisi oluşturabilir.
Sakın yapmayın
Mikrodalganın içerisine kapaklı şişe, tabak ya da kavanoz koymayın. Böyle bir hata yaparsanız mikrodalganın içerisinden cam kırıkları toplayabilirsiniz.
Sakın yapmayın Mikrodalganın içerisine kapaklı şişe, tabak ya da kavanoz koymayın. Böyle bir hata yaparsanız mikrodalganın içerisinden cam kırıkları toplayabilirsiniz.
Metal kutular kullanmayın
Mikrodalgaya metal ve alüminyum kutular koymayın. Şayet konserve kutusu ısıtmak istiyorsanız, kutunun herhangi bir yerine delik açmanızı tavsiye ederiz.
Metal kutular kullanmayın Mikrodalgaya metal ve alüminyum kutular koymayın. Şayet konserve kutusu ısıtmak istiyorsanız, kutunun herhangi bir yerine delik açmanızı tavsiye ederiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >