Sizi kesinlikle ağlatacak olan 7 sağlam film

Ağlatan filmler
Ağlatan filmler

"İnsanlar güçsüz oldukları için ağlamazlar, çok uzun zamandır güçlü oldukları için ağlarlar. " der anonim bir söz. Sinema dünyasında sizi ağlatan, dram yüklü yüzlerce film var. Bu filmlerden 7 tanesini sizler için derledik.

Ağlamak, bazen iyi gelir. Bazen bir şarkıda, bazen bir filmde gözlerinizin kanalları açılır, gözyaşlarınız sel olur, gider... Bazı filmler dram yüklü, içten, samimi yapısıyla sizi ağlatır. İşte o filmlerden bazıları:
Fil Adam - The Elephant Man
Fil Adam 1980 yapımı bir filmdir, İMDB puanı 8.2 dir. Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londra'sındaki bi gezici sirkte Fil Adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Treves, Merrick'in hastaneye yatırılmasını sağlar. Dr. Treves bir süre sonra pek de zeki olmayan Merrick'in korkunç görüntüsünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaktır. Talihsiz adamın görünüşüne neden olanın 'multiple neurofibromatosis' isimli nörolojik bir hastalık olduğu anlaşılır. Hastane yaşamı da kolay geçmemektedir. Gece bekçisi bilet keserek fil adamı sergilemeye ve üzerinden para kazanmaya başlar. Bu arada Bytes tekrar ortaya çıkar, onu kaçırır ve kıta Avrupa'sına götürerek onu eski kötü günlere döndürür. Merrick'in tek umudu kaçarak İngiltere'ye dönmektir.

Fragman izlemek için
Fil Adam - The Elephant Man Fil Adam 1980 yapımı bir filmdir, İMDB puanı 8.2 dir. Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londra'sındaki bi gezici sirkte Fil Adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Treves, Merrick'in hastaneye yatırılmasını sağlar. Dr. Treves bir süre sonra pek de zeki olmayan Merrick'in korkunç görüntüsünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaktır. Talihsiz adamın görünüşüne neden olanın 'multiple neurofibromatosis' isimli nörolojik bir hastalık olduğu anlaşılır. Hastane yaşamı da kolay geçmemektedir. Gece bekçisi bilet keserek fil adamı sergilemeye ve üzerinden para kazanmaya başlar. Bu arada Bytes tekrar ortaya çıkar, onu kaçırır ve kıta Avrupa'sına götürerek onu eski kötü günlere döndürür. Merrick'in tek umudu kaçarak İngiltere'ye dönmektir. Fragman izlemek için
Etki Altında Bir Kadın - A Woman Under the Influence
Film 1974 yapımıdır ve İMDB puanı 8.2 dir. Mabel Longhetti alt-orta sınıftan Los Angeles'lı bir evkadınıdır; kişilik duygusu öylesine zayıftır ki, kendini sadece kocasının sevgisi ve çocuklarının bağlılığıyla tanımlar. Kocası Nick, bir inşaat ekibinin şefidir; coşkulu bir yapıya sahip, insanlarla birlikte olmayı seven bir tiptir. Mabel umutsuzca onu hoşnut kılmak ister ve yalnız olduklarında bunu yapar da. Uyuşurlar ve birbirlerini severler. Ama çevrede insanlar varsa, Mabel biraz kaçık bir hal alır. Nasıl davranması gerektiğinden emin değildir, çünkü kim olduğundan emin değildir. Mabel çevresindeki her tür etkiye karşı savunmasızdır; güvensizdir, hiperdir, maniktir. Fazlaca güler ve kendini zorlar. Etrafta başkaları olduğunda iyi değildir. Bu yüzden de kocası sonunda yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapar ve onu bir akıl hastanesine yatırır. Peki o ne olacaktır? Nick de Mabel kadar çılgın, hatta belki ondan da çılgın değil midir?

Fragmanı izlemek için:
Etki Altında Bir Kadın - A Woman Under the Influence Film 1974 yapımıdır ve İMDB puanı 8.2 dir. Mabel Longhetti alt-orta sınıftan Los Angeles'lı bir evkadınıdır; kişilik duygusu öylesine zayıftır ki, kendini sadece kocasının sevgisi ve çocuklarının bağlılığıyla tanımlar. Kocası Nick, bir inşaat ekibinin şefidir; coşkulu bir yapıya sahip, insanlarla birlikte olmayı seven bir tiptir. Mabel umutsuzca onu hoşnut kılmak ister ve yalnız olduklarında bunu yapar da. Uyuşurlar ve birbirlerini severler. Ama çevrede insanlar varsa, Mabel biraz kaçık bir hal alır. Nasıl davranması gerektiğinden emin değildir, çünkü kim olduğundan emin değildir. Mabel çevresindeki her tür etkiye karşı savunmasızdır; güvensizdir, hiperdir, maniktir. Fazlaca güler ve kendini zorlar. Etrafta başkaları olduğunda iyi değildir. Bu yüzden de kocası sonunda yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapar ve onu bir akıl hastanesine yatırır. Peki o ne olacaktır? Nick de Mabel kadar çılgın, hatta belki ondan da çılgın değil midir? Fragmanı izlemek için:
Gel ve Gör - Idi i smotri
1985 yapımı bir filmdir ve İMDB puanı 8.3 dir. Elem Klimov'un yönetmenliğinde, 1943 yılında Belarus'ta Naziler tarafından gerçekleştirilen vahşeti küçük bir çocuğun hikayesi üzerinden anlatan bir Sovyet filmidir. Filmin en can alıcı kısmı ise küçük çocuğun yolda gördüğü Hitler fotoğrafına ateş ettikçe, fotoğraftaki Hitler'in iktidara gelişinden gençliğine kadar yaşananların geri sarılması ve en sonunda Hitler'in bir bebek olarak görülmesiyle çocuğun ateş etmeyi bıraktığı ve gözünden bir damla yaşın süzüldüğü sahnedir.

Fragmanı izlemek için:
Gel ve Gör - Idi i smotri 1985 yapımı bir filmdir ve İMDB puanı 8.3 dir. Elem Klimov'un yönetmenliğinde, 1943 yılında Belarus'ta Naziler tarafından gerçekleştirilen vahşeti küçük bir çocuğun hikayesi üzerinden anlatan bir Sovyet filmidir. Filmin en can alıcı kısmı ise küçük çocuğun yolda gördüğü Hitler fotoğrafına ateş ettikçe, fotoğraftaki Hitler'in iktidara gelişinden gençliğine kadar yaşananların geri sarılması ve en sonunda Hitler'in bir bebek olarak görülmesiyle çocuğun ateş etmeyi bıraktığı ve gözünden bir damla yaşın süzüldüğü sahnedir. Fragmanı izlemek için:
Daima Lilya- Lilja 4-ever 
2002 yapımı bir filmdir ve İMDB puanı 7.9 dur. Sovyetler Birliği varoşlarında teyzesi ile birlikte yaşayan Lilya henüz 16 yaşındadır. Annesi Lilya'yı terkederek ortadan kaybolmuştur. Lilya bir Andrei isimli İsveçli bir gence aşık olur ve onunla birlikte kaçmaya karar verir. Yaşamını düzene sokmak ve mutlu bir hayat sürmek için bambaşka bir ülkeye gelen Lilya burada eski yaşamını mumla arayacaktır.

Fragmanı izlemek için:
Daima Lilya- Lilja 4-ever 2002 yapımı bir filmdir ve İMDB puanı 7.9 dur. Sovyetler Birliği varoşlarında teyzesi ile birlikte yaşayan Lilya henüz 16 yaşındadır. Annesi Lilya'yı terkederek ortadan kaybolmuştur. Lilya bir Andrei isimli İsveçli bir gence aşık olur ve onunla birlikte kaçmaya karar verir. Yaşamını düzene sokmak ve mutlu bir hayat sürmek için bambaşka bir ülkeye gelen Lilya burada eski yaşamını mumla arayacaktır. Fragmanı izlemek için:
Puslu Manzaralar - Topio stin omichli
1988 yapımı filmin İMDB puanı 8.0 dır. Puslu Manzaralar; bir yolculuk filmi. Film, iki çocuğun Almanya'da yaşadığını düşündükleri babalarını bulmak için çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Yolculuk boyunca karşılaşacakları pek çok zorluk onları, babalarına ulaşmak için harcadıkları çabadan uzaklaştırmayacak. Bu yol ikisinin de çocukluktan yetişkinliğe geçiş yolculuğu olacak aynı zamanda.

Fragmanı izlemek için:
Puslu Manzaralar - Topio stin omichli 1988 yapımı filmin İMDB puanı 8.0 dır. Puslu Manzaralar; bir yolculuk filmi. Film, iki çocuğun Almanya'da yaşadığını düşündükleri babalarını bulmak için çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Yolculuk boyunca karşılaşacakları pek çok zorluk onları, babalarına ulaşmak için harcadıkları çabadan uzaklaştırmayacak. Bu yol ikisinin de çocukluktan yetişkinliğe geçiş yolculuğu olacak aynı zamanda. Fragmanı izlemek için:
Piyanist - The Pianist
2002 yapımı ödüllü filmin IMDb puanı 8.5 dir. Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'yi çalıyordu.Tüm yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır. İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır. Ama yaşadıkları…

Fragmanı izlemek için:
Piyanist - The Pianist 2002 yapımı ödüllü filmin IMDb puanı 8.5 dir. Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'yi çalıyordu.Tüm yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır. İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır. Ama yaşadıkları… Fragmanı izlemek için:
Cennetin Çocukları - Bacheha-Ye aseman
1994 yapımı filmin İMDB puanı 8.4 dür. Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyor, kendileri çözmeye çalışıyor. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar.

Fragmanı izlemek için: 

Kaynak: Sinefesto.com
Cennetin Çocukları - Bacheha-Ye aseman 1994 yapımı filmin İMDB puanı 8.4 dür. Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyor, kendileri çözmeye çalışıyor. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar. Fragmanı izlemek için: Kaynak: Sinefesto.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >