Sızıntı: Xiaomi beş arka kameralı telefon tasarlıyor olabilir

Nokia
Nokia

Xiaomi Ürün Yöneticisi Wang Teng Thomas'ın Weibo'da paylaştığı bir fotoğraf, beş arka kameralı telefona işaret ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Çinli üreticilerin büyük bölümü, ülkenin en büyük sosyal ağı Weibo'yu aktif olarak kullanıyor. Yeni akıllı telefonlar hakkında birçok farklı bilginin yer aldığı bu platform, tepe seviyedeki yöneticilerinin çeşitli açıklamalarını da barındırıyor. Son olarak Xiaomi Ürün Yöneticisi'nin paylaştığı bir fotoğraf, şirketin beş arka kameralı bir telefon geliştirdiği iddialarını kuvvetlendiriyor.

Çekilen fotoğrafta farklı tasarımlara sahip telefonlar görülüyor. Ama işin ilginç kısmı sol altta yer alan metin.
Çekilen fotoğrafta farklı tasarımlara sahip telefonlar görülüyor. Ama işin ilginç kısmı sol altta yer alan metin.

Her kamera özel bir göreve sahip

Son birkaç yılda çift arka kamerayla başlayan 'kamera satışları', aslında şu anda bambaşka bir boyuta ulaşmış durumda. İlk etapta yalnızca arka planınbulanıklaştırılması için kullanılan ek kameralar şimdi farklı özellikler için de tercih ediliyor. Ayrıca üç arka kamera üst seviye modellerde artık standart halini almış durumda. Dünyanın ilk dört kameralı akıllı telefonu ünvanı ise yeni nesil Galaxy A9'a ait.

Ürün Yöneticisi tarafından yapılan paylaşım kısa süre sonra kaldırıdı.
Ürün Yöneticisi tarafından yapılan paylaşım kısa süre sonra kaldırıdı.

Az önce de bahsettiğimiz gibi Xiaomi de bir yandan beş arka kameralı telefon için hazırlıklarını sürdürüyor. Nokia Ürün Yöneticisi Wang Teng Thomas'ın paylaştığı fotoğraflarla birlikte söylentiler gerçeğe dönüşüyor. Ayrıca fotoğrafın sol alt kısmında 'Shot on MI AI PENTA CAM' yazıyor. Bu da birçok kişi tarafından fotoğrafın çekildiği telefonun da beş kameralı olduğu yönünde yorumlanıyor. Kısa sürede kaldırılan fotoğraf, Xiaomi'nin yeni telefonlarda kamera sayısının daha da artacağını gösteriyor.

Not: Kapak fotoğrafı Nokia'nın bir prototipine aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >