Skandal: Kendi çıkarını düşünen internet sağlayıcıları AKK yerine internete kota getiriyor

Skandal: Kendi çıkarını düşünen internet sağlayıcıları AKK yerine internete kota getiriyor​
Skandal: Kendi çıkarını düşünen internet sağlayıcıları AKK yerine internete kota getiriyor​

Ortaya atılan son iddialar herkesi ilgilendirecek cinsten. İnternet servis sağlayıcıları AKK'nin kalkması üzerine internete kota getirmeye hazırlanıyor.

Herkesin bildiği üzere BTK'nın AKK ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeye göre, 1 Mayıs'tan itibaren gece 02:00 - 08:00 aralığındaki internet kullanımı AKK'den sayılmayacak, hem de AKK dolduğunda internet hızı eskisi gibi 3Mbit'e düşmek yerine kullandığımız pakete göre düşerek kullanılabilir hızda olacak. 2018 yılının sonunda ise AKK tamamen hayatımızdan çıkacak. Ancak AKK'nin kaldırılmaması için direten ve kendi çıkarlarını düşünen internet servis sağlayıcıları, bir skandala imza atabilir.

Ortaya yeni atılan bir iddiaya göre Turkcell Superonline, tüm bayilerine yeni bir duyuru göndererek kotalı internet paketlerini bildirdi. Kısaca bir yorum yapmak gerekirse ortaya atılan iddialar, AKK'nin kaldırılacak olmasından memnun olmayan internet servis sağlayıcılarının, AKK kalktığı halde, kotasız paketlerin yerine kota getirerek müşterilerin üzerinden böylece daha fazla gelir elde etmeye çalışacağını gösteriyor. Şu anda diğer servis sağlayıcılarının konuyla ilgili adları anılmıyor ancak onların da böyle bir yöntem izleyerek gelirlerini arttırmaya çalışacakları muhtemel görünüyor.

Superonline'a ait olduğu iddia edilen bildiri belgesi:

AKK yerine kota gelmesi ne anlama geliyor?

Bu durumda belirli kotayı aştığınız zaman internet hizmetiniz tamamen bitecek ve kota dışındaki kullanıma ek ücret ödemek zorunda kalacaksınız.

Bu durum kullanıcılara AKK'ye göre daha da olumsuz yansıyacak çünkü kullanıcılar internetleri yavaşlamasın diye uğraşırken daha yüksek fiyatlı bir paket almadığı takdirde internetlerinin kotası dolacak ve internet kullanımı için ek ücret ödemesi gerekecek. Eğer bu iddialar doğruysa yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >