Skoda, üçüncü SUV otomobiline ait çizim görüntülerini yayımladı

Kamiq
Kamiq

Kodiaq ve Karoq ile SUV segmentinde iyiden iyiye etkisini göstermeye başlayan Skoda, şimdilik yalnızca Çin pazarında satışa çıkarmayı planladığı Kamiq adlı üçüncü SUV modelinden ilk görüntüleri paylaştı.

25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Çin'deki Pekin Otomobil Fuarı, bir süredir otomobil dünyasının gündemini meşgul ediyor. Etkinlikte önemli tanıtımlar gerçekleştirecek olan Skoda, gündem olacak gelişmelere bir yenisini daha ekledi. Skoda Kamiq adıyla piyasaya sürülecek üçüncü SUV modelinden bahseden Çek firma, aracın tasarım çizim görüntülerini basınla paylaştı.

Kendisinden önce piyasaya sürülen Kodiaq ve Karoq'tan daha alt seviyede konumlanacak olan Kamiq, üretim maliyeti göz önünde bulundurularak Volkswagen grubunun yeni nesil modüler MQB platformu yerine mevcut Skoda Rapid tarafından da kullanılan PQ25 platformu üzerinde geliştirilip üretilecek. Ancak aracın dış görünüşü ve iç mekan donanımını yeni nesil Skoda'lardan ayırt etmek mümkün olmayacak.

VW grubunun Jiangsu eyaletine bağlı Yizheng şehrindeki tesislerinde üretileceği belirtilen Skoda Kamiq, büyük ihtimalle küresel pazarda satışa çıkmayacak. Kodiaq coupe versiyonu için Çin ötesi planları bulunan Skoda, Kamiq'in segmentini küresel pazarda muhtemelen yeni nesil Yeti ile doldurma yoluna gidecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >