Skype'ın gerçek zamanlı çeviri özelliği sabit ve cep telefonları için aktif oldu

İki yıldır Skype'tan Skype'a kullanılabilen gerçek zamanlı tercüme özelliği, bundan böyle sabit ve cep telefonları için de aktif hale geldi.

Sunduğu özel çözümler sayesinde sesli ve görüntülü görüşmeye yeni bir boyut kazandıran Skype, bundan iki yıl önce kullanıma açtığı gerçek zamanlı tercüme özelliğini daha da geliştirdi. Anlık çeviri sistemi, bundan böyle sabit ve cep telefonu aramaları için de geçerli olacak.
Artık cep telefonları ve sabit hatlar da çeviriden yararlanabiliyor
Daha önce yalnızca Skype'tan Skype'a yapılan aramalarda çalışan bu özellik, artık Skype'tan sabit ya da cep telefonlarının aranması durumunda da kullanılabilecek. Bu destekten yararlanabilmek için kullanıcıların Windows Insider programına kayıt olması gerekiyor. İkinci aşama olarak sistemde en güncel Skype sürümü kurulu olması ve Skype kredisinin yeterli olması şart.
Artık cep telefonları ve sabit hatlar da çeviriden yararlanabiliyor Daha önce yalnızca Skype'tan Skype'a yapılan aramalarda çalışan bu özellik, artık Skype'tan sabit ya da cep telefonlarının aranması durumunda da kullanılabilecek. Bu destekten yararlanabilmek için kullanıcıların Windows Insider programına kayıt olması gerekiyor. İkinci aşama olarak sistemde en güncel Skype sürümü kurulu olması ve Skype kredisinin yeterli olması şart.
Dokuz dil destekleniyor
Bu sistemde şimdilik İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Arapça, Portekizce, Almanca ve Çince olmak üzere dokuz farklı dil destekleniyor. Ancak, önümüzdeki süreçte yeni dil seçeneklerinin ekleneceği söyleniyor.
Dokuz dil destekleniyor Bu sistemde şimdilik İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Arapça, Portekizce, Almanca ve Çince olmak üzere dokuz farklı dil destekleniyor. Ancak, önümüzdeki süreçte yeni dil seçeneklerinin ekleneceği söyleniyor.
"Derin öğrenme" sistemiyle çalışıyor
Görüşme başladığında "Çevir" düğmesine tıklayarak dili seçmeniz yeterli. Akabinde karşı taraftaki kişi görüşmeye yanıt verdiğinde arama otomatik olarak kaydediliyor ve akabinde kısa bir süre içerisinde çeviri yapılıyor. Elbette burada çeviri işlemi yapılana kadar kısa bir süre beklemek gerekebiliyor. Çeviriyle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi ise Skype'ın bu aracının derin öğrenme sistemine sahip olması. Yani bu özellik yoğun şekilde kullanıldıkça daha iyi sonuçlar verecek.
"Derin öğrenme" sistemiyle çalışıyor Görüşme başladığında "Çevir" düğmesine tıklayarak dili seçmeniz yeterli. Akabinde karşı taraftaki kişi görüşmeye yanıt verdiğinde arama otomatik olarak kaydediliyor ve akabinde kısa bir süre içerisinde çeviri yapılıyor. Elbette burada çeviri işlemi yapılana kadar kısa bir süre beklemek gerekebiliyor. Çeviriyle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi ise Skype'ın bu aracının derin öğrenme sistemine sahip olması. Yani bu özellik yoğun şekilde kullanıldıkça daha iyi sonuçlar verecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >