Skype'ın yeni tasarımı kullanıcıları öfkelendirdi!

Skype arayüz.
Skype arayüz.

Microsoft, Skype uygulaması için yepyeni ve daha önce denenmemiş bir tasarımı tercih ederken; kullanıcıların bu yeni tasarıma reaksiyonu da gecikmedi.

Yorumların büyük bir kısmı, hatta neredeyse tamamı olumsuz değerlendirmeler içerirken Skype'ın Google Play ve App Store üzerindeki dereceleri büyük düşüş gösterdi. ABD'de 3.5 yıldızdan, 1 yıldıza düşen derecelendirme, Avrupa'da da aynı süratle erimeye devam ediyor. Kullanıcıların birçoğu için sorunlar aynı maddeler altında listelenebiliyor. Bunların dışında kullanıcıların bir kısmı ise detayların dahi kusurlu olduğu düşüncesinde hemfikir. Kullanıcıların yorumları genellikle şu şekilde: "Uzun zamandır gördüğüm en başarısız güncelleme.", "Tüm düzen değişmiş ve olabilecek en kötü hale gelmiş." ve "Snapchat özentisi bir Skype istemiyoruz."

Daha önce Facebook'un da benzer problemlerle karşılaşarak kullanıcılarını öfkelendirdiği ve birçok olumsuz yorumla karşılaştığı dün gibi hatırlanıyor. Bu verinin de ışığında bu tip uygulamaların güncelleme ve tarz değişikliği konularında daha titiz davranmaları gerekliliği ile karşı karşıya kalıyoruz. Mesajlaşmaya odaklanarak Skype'ın sahip olduğu birçok özelliği ortadan kaldıran mühendisler; görüntülü konuşma sırasında emoji kullanımı ve Snapchat'e fazlaca benzeyen vurgulama seçeneğiyle bariz bir şekilde kullanıcıların gözünü boyamaya çalışmış. Tüm bu yorumlar ve uygulamanın son hali göz önüne alındığında Skype da WhatsApp'ın yıllardır başarıyla sürdürdüğü sadelik ve tahmin edilebilirlik politikasına uymalı demek mümkün olacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >