SMS devri kapanıyor: '5 yılda %64 düşüş'

Bir dönemin tartışmasız efsanesi SMS'te son viraja mı giriliyor?
Bir dönemin tartışmasız efsanesi SMS'te son viraja mı giriliyor?

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 5 yılda SMS kullanımının adet bazında yüzde 64 azaldığını belirtti. Söz konusu azalmaya ise mobil internetin yaygınlaşması ile birlikte popüler mesajlaşma uygulamalarının neden olduğu açıklandı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 5 yılda SMS kullanımının adet bazında yüzde 64 azaldığını belirtti. Terzioğlu'nun yaptığı açıklamada, mesajlaşma uygulamalarının her geçen gün artarak daha popüler hale geldiğini söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BiP'in yükselişi!'

Bu artışta, söz konusu uygulamaların sundukları zengin özelliklerle kullanıcıların bu alandaki ihtiyaçlarını karşılıyor olmasının etkisine işaret eden Terzioğlu, şöyle konuştu:

  • "İşte biz de bu noktadan hareketle Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu olarak adlandırdığımız BiP'i her geçen gün daha farklı özelliklerle donatarak bu alanda dünyada adından söz ettiren bir uygulama haline getirmeyi başardık. Dünyadaki birçok rakibinden çok önce çoklu görüntülü görüşme, para transferi gibi özelliklerle donattığımız BiP bugün rakipleri tarafından taklit edilmeye devam ediyor. Yaklaşık 34 milyon indirme istatistiğine ulaşmış olan BiP'e 2018 yılında yine çok konuşulan bir özellik daha ekledik. Artık BiP'e 2. numara ve sabit hatlar da tanımlanabiliyor. Öte yandan, şirketler için de toplu mesajlaşmada kullandıkları SMS'e alternatif teknolojiler geliştiriyoruz. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak, şirketlerin farklılaşan ihtiyaçlarından yola çıkarak, akıllı telefonlarla birlikte etkisini ve verimliliğini kaybeden SMS yerine Dijital Mesaj Servisleri (DMS) çözümlerini hayata geçirdik."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >