Snapchat, TikTok'a takip olabilecek Spotlight özelliğini duyurdu

Spotlight
Spotlight

Snapchat, kısa popüler videolar üretmeyi sağlayan Instagram Reels benzeri yeni özelliğini duyurdu.

Otomatik oynayan dikey video formatı Snapchat için yeni değil. Fakat kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin bir havuzda sunuluyor olması önemli.

TikTok'un artık mücadele etmesi gereken bir rakibi daha var: Snapchat! Snap, uygulamasının kullanıcı tarafından oluşturulan videoları sergileyen yeni bir bölümü olan Spotlight'ı duyurdu.

Uygulama, kullanıcılardan gelen videoları ilk kez vurgulamasa da Snapchat bunları uygulamada ilk defa ön plana çıkarmaya başlıyor. Ve bu, insanları bir başka kısa formdaki video platformu için içerik oluşturmaya itiyor. Daha doğrusu Snapchat'in ana motivasyonu bu. Şirket, en popüler klipleri paylaşan kullanıcılara yıl sonuna kadar günde 1 milyon dolar ödeme yapacağını söylüyor.

Snapchat'in bu özellikle doğrudan TikTok ve Instagram'ı hedeflediği ortada.
Snapchat'in bu özellikle doğrudan TikTok ve Instagram'ı hedeflediği ortada.

Spotlight bazı yönlerden TikTok ve Instagram'ın Reels sistemine de benziyor. Otomatik oynayan dikey videolar içeriyor ve klipler arasında hızlıca hareket etmek için yukarı - aşağı kaydırma hareketli yeterli oluyor.

Elbette arka planda ilgi alanlarınıza göre içerikleri karşınıza getiren bir algoritma çalışıyor.

Ama Spotlight bir yandan da diğer rakiplerinden farklı özellikler sunuyor. Snapchat, Instagram'daki gibi yorumlara izin vermiyor ve TikTok'taki gibi bir karıştırmaya izin vermiyor. Aslında Spotlight'ta yer alan fotoğrafların çoğunun bu yüzden de anonim olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >