Snapchat, 'Yer Bildirimi' özelliğini test ediyor

Snapchat
Snapchat

Snapchat, kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesi ve ek özelliklerden faydalanması için Yer Bildirimi sistemi üzerinde çalışıyor. Şu anda sınırlı kullanıcıda test edilen bu özelliğin ayrıntıları haberimizde:

Snapchat, Instagram'ın elinden aldığı o eski ihtişamlı günlerine dönmek için yeni yollar arıyor. Oyun platformu tasarlayarak önemli bir kitle yakalamak ve bu kitleyi bir arada tutmak isteyen Snapchat, bu kez de 'Yer Bildirimi' özelliğini test ediyor.

Snapchat, bu sayede daha eğlenceli bir ortam oluşturup kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlamak istiyor.
Snapchat, bu sayede daha eğlenceli bir ortam oluşturup kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlamak istiyor.

Amaç kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlamak

Bitmojiler sayesinde bulunduğunuz yeri eğlenceli bir paylaşımla arkadaşlarınıza iletmenizi sağlayan uygulama, bu sistemi daha çok etkinliklerle buluşturuyor. Yani aslında işin özünde Swarm'daki gibi check-in yapıp uygulamayı terk etmek yerine, bulunduğunuz bölgedeki etkinliği paylaşmanızı sağlıyor.

Öte yandan yer bildirimi yapıldığında arkadaşlarınız arasından kimlerin bunu görebileceğini de seçmeniz mümkün. Yani aktitiveler aslında çevrimdışı özelliği sayesinde gizlenebiliyor.

Şu anda yalnızca bazı kullanıcılar için test edilen bu özelliğin yakın zamanda herkese açılacağı belirtiliyor. Ancak şimdilik kesin tarih yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >