Snapchat'te izlenen videolar Android telefonlara nasıl kaydedilir?

Snapchat
Snapchat

Snapchat'te arkadaşlarınız tarafından atılan Snap'ler çok basit bir yöntemle kaydedilebiliyor. İşte karşınızda Snapchat'te izlenen videoları Android telefonlara kaydetme uygulaması:

Instagram'ın birkaç yıl önce aktif ettiği 'Hikâyeler' özelliğiyle büyük darbe alan Snapchat, yepyeni filtre ve ek seçeneklerle yoluna devam ediyor. Dolayısıyla birçok kişi Snapchat filtreleriyle çekilen videoları bir şekilde akıllı telefonunda saklamak istiyor. Normal şartlarda herhangi bir videodan ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderiliyor. Ama işte tam da bu noktada ufak birkaç ipucu devreye giriyor. Ama arkadaşlarınızın Snap'lerini nasıl indireceğinizi bu rehber sayesinde öğrenebilmeniz mümkün.

AZ Screen Recorder uygulaması Android tarafında ücretsiz olarak sunulan başarılı ekran kaydedici uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.
AZ Screen Recorder uygulaması Android tarafında ücretsiz olarak sunulan başarılı ekran kaydedici uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Snapchat videoları nasıl kaydedilir?

Snapchat videolarını kaydetmenin en kestirme ve hızlı yolu 'ekran kaydedici' uygulamalardan yararlanmak şeklinde özetlenebilir. Bu işlevi başarıyla yerine getiren birçok farklı mobil uygulama var. Dolayısıyla konuyla alakalı Google Play'de 'screen recorder' araması yapılarak farklı seçeneklere ulaşılabiliyor. Ama bizim önerimiz AZ Screen Recorder. Gayet temiz ve basit bir arayüze sahip olan Android uygulaması, görevini başarıyla yerine getiriyor.

AZ Screen Recorder (Google Play)

Snap'i oynatırken ekran kaydını başlatıp Snap bittiğinde kaydı tamamlayıp kayıt almak yeterli. Alınan video kaydı doğrudan Galeri kısmına kaydediliyor.

Uygulamayı indirip kurduktan sonra ekranda simgesi görünüyor. Bu simge üzerinden açıldığında ise bildirim ekranında doğrudan arka planda çalışır hale geliyor. Hatta bildirim ekranından tek tuşla - ki zaten birazdan anlatacağımız ipucunda bundan bahsedeceğiz - kayıt başlatılabiliyor.

Herhangi bir Snap'i görüntülerken kayıt başlatıldığında ekranda oynayan video sorunsuz şekilde kaydediliyor. Snap izlendiğinde ve tamamen bittiğinde kaydı durdurup AZ Screen Recorder'ı durdurabilirsiniz; aslında hepsi bu kadar.

Kendi Snap'lerimi nasıl kaydedebilirim?

Kendi çektiğiniz Snap'leri kaydetme yöntemi çok daha basit çünkü bunun için üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç yok. Bu işlem doğrudan Snapchat içinden gerçekleştirilebiliyor.

Videoyu çektikten sonra Snapchat'te sol altta bulunan 'Kaydet' düğmesi üzerinden bu işlem gerçekleştirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >