Snap'ten inanılmaz zarar: 40 milyon dolar, gözlüklerle birlikte çöp oldu

Snap şirketi.
Snap şirketi.

Snapchat başta olmak üzere çok sayıda teknolojik faaliyet içerisinde bulunan Snap şirketi, Spectacles ismini verdiği özel gözlükleri yüzünden tamı tamına 40 milyon dolar zarar etmek zorunda kaldı...

Snap şirketi, borsa için yaptığı "çeyrek sonuçları" açıklamasında 207 milyon dolar gelir elde ettiğini ilan etti. Bu açıklama şirketin gelirlerini geçtiğimiz yıla oranla yüzde 62 artırdığını ortaya koyarken, S&P Global Market Intelligence analistlerinin yaptığı tahminlerin gerisinde kalması şok etkisi meydana getirdi. S&P Global Market Intelligence, Snap'in 236 milyon dolar gelir elde edeceğini öngörmüştü. Borsaya yapılan aynı açıklamada şirketin net kaybının bir önceki yıl 124 milyon dolar olduğu ifade edilmiş; şimdiki zararın 443 milyon dolar olmasıyla sıkıntılı süreç gözler önüne serilmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde satışa sunulan Spectacles isimli gözlükler, beklenilen etkiden çok uzak kalırken elde kalan ürünler tam 40 milyon dolarlık bir zarara tekabül etti. Snap şirketinin hayal kırıklığı yalnızca gözlüklerle de sınırlı kalmadı. Snapchat'in kullanıcı artışı da beklentileri karşılayamadı. 220 milyonu geçmesi beklenen kullanıcı sayısı yalnızca 178 milyonla sınırlı kaldı. Snap CEO’su Evan Speigel, günlük aktif kullanıcıların artış hızından memnun olmadıklarını itiraf etti.

Snap şirketi, en önemli parçalarından biri olan Snapchat'in tasarımının da karmaşık ve zor bulunması nedeniyle değişikliğe gidileceğini açıkladı. Snap CEO'su Spiegel, tasarım değişikliğinin kısa vadede şirkete çeşitli zorluklar çıkarabileceğini fakat uzun vadede ciddi avantajlar doğuracağını ifade etti. Snapchat'in en büyük rakibi olan Facebook'un görsel odaklı sosyal ağı Instagram 500 milyonluk günlük kullanıcı sayısına ulaşmasıyla beklentileri fazlasıyla karşılamıştı. Snapchat’in özelliklerini kopyalayarak daha kolay kullanımlı bir uygulama üzerinden sunan Instagram, Hikayeler özelliğiyle büyük başarı elde etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >