Soğuk havada üşümeyenler dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz

Guatr
Guatr

Uzmanlar uyarıyor; soğuk havalarda üşümüyorsanız dikkat! Zehirli guatr olabilirsiniz.

Zehirli guatrın vücutta ciddi hasarlara yol açtığını ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar; zehirli guatrın tehlikeli bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmezse kemikleri eritip kalbi yoracağını söylüyor.

Sıcağa tahammülsüzlük

                                    
                                    Uzmanlar özellikle kadınlarda görülen bu problemin, aşırı terleme ve sıcağa tahammülsüzlük ile sonuçlandığını söylüyor. Bu hastalar buz gibi havada dahi incecik bir tişörtle dolaşabilir.
Sıcağa tahammülsüzlük Uzmanlar özellikle kadınlarda görülen bu problemin, aşırı terleme ve sıcağa tahammülsüzlük ile sonuçlandığını söylüyor. Bu hastalar buz gibi havada dahi incecik bir tişörtle dolaşabilir.
En belirgin özelliği "Terleme"

                                    
                                    Hastalığın en belirgin semptomu sıcaklığa tahammülsüzlüktür.
En belirgin özelliği "Terleme" Hastalığın en belirgin semptomu sıcaklığa tahammülsüzlüktür.
Aşırı kilo kaybı 

                                    
                                    Diğer bir önemli belirtisi de kilo kaybıdır; Bu hastalığa sahip olan kişilerin iştahı normaldir, ancak kilo kaybederler.
Aşırı kilo kaybı Diğer bir önemli belirtisi de kilo kaybıdır; Bu hastalığa sahip olan kişilerin iştahı normaldir, ancak kilo kaybederler.
Belirtiler genel olarak ortaktır 

                                    
                                    Uzmanlar kişinin iştahı normalse ve ayda 3-4 kilo kaybediyorsa, mutlaka zehirli guatrdan şüphelenilmesi gerektiğini söylüyor. Kişide zehirli guatr varsa, kemik ağrıları ortaya çıkar. Herkes için aynı etkileri göstermese de, belirtiler genel olarak ortaktır.
Belirtiler genel olarak ortaktır Uzmanlar kişinin iştahı normalse ve ayda 3-4 kilo kaybediyorsa, mutlaka zehirli guatrdan şüphelenilmesi gerektiğini söylüyor. Kişide zehirli guatr varsa, kemik ağrıları ortaya çıkar. Herkes için aynı etkileri göstermese de, belirtiler genel olarak ortaktır.
İlaç tedavisi çözüm değil 

                                    
                                    İlaç tedavisinin zehirli guatrda kesin çözüm olmadığını, ilaçlar bırakıldığında rahatsızlığın devam ettiğini söyleyen uzmanlar, guatrlı hastalar için radyoaktif ve cerrahi tedavi seçenekleri bulunduğunu söylüyor.
İlaç tedavisi çözüm değil İlaç tedavisinin zehirli guatrda kesin çözüm olmadığını, ilaçlar bırakıldığında rahatsızlığın devam ettiğini söyleyen uzmanlar, guatrlı hastalar için radyoaktif ve cerrahi tedavi seçenekleri bulunduğunu söylüyor.
Cerrahi tedavi olmuyorsa, ilaç tedavisi uygulanmalı 

                                    
                                    İlaçlı tedavisinde hormon üretimini tamamen kesmede etkili olmadığından, ilaç bırakıldığında rahatsızlık devam eder. Ancak cerrahi yöntem uygulanmayan hastalarda, ilaç tedavisi yapılabilir.
Cerrahi tedavi olmuyorsa, ilaç tedavisi uygulanmalı İlaçlı tedavisinde hormon üretimini tamamen kesmede etkili olmadığından, ilaç bırakıldığında rahatsızlık devam eder. Ancak cerrahi yöntem uygulanmayan hastalarda, ilaç tedavisi yapılabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >