Şok dövizdeki düşüşün ardından satış fiyatlarını düşürdü

Şok market
Şok market

Döviz kurundaki sert düşüş sonrası marketlere yapılan indirim çağrılarına ilk yanıt veren Şok Market oldu.

Döviz kurundaki artış sonrası fırlayan fiyatlar, döviz kuru düşünce bir türlü aşağı inmedi. Marketlerde indirim fitilini ateşleyen Tarım Kredi Kooperatifi'nden sonra bir büyük market daha etiketteki fiyatları düşürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kur korumalı TL mevduatı" hamlesinden sonra dolarda sert düşüş yaşanmış, kamuoyunda market fiyatlarının düşürülmesi yönünde beklenti oluşmuştu. Söz konusu indirim çağrıları nihayet karşılık buldu.

Şok marketn
Şok marketn

Şok: "Fiyat indirimi yaptık"

Şok Market'ten yapılan açıklamada, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı. Bununla birlikte sürekli uyguladığımız fiyat indirim kampanyaları ve her gün düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz" denildi.

Market
Market
  • Şok Market'te 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatı 119 liradan 109 liraya, 1 kilogram çay 37,5 liradan 33,5 liraya, 1 litre süt 7,90 liradan 6,90 liraya, 30'lu yumurtanın fiyatı 38,90 liradan 35,70 liraya, 700 gram taze kaşar 49,90'dan 39,90'a indirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >