Sokakta eşine şiddet uygulayan şahsa kafa atan temizlik görevlisi konuştu

Emre Derebaşı
Emre Derebaşı

İstanbul’da sokakta eşine şiddet uygulayan Mehmet T.’ye kafa atan temizlik görevlisi Emre Derebaşı, “Şiddete karşıyım ama kadına yapılınca dayanamadım. Pişman değilim. İnsanlık vazifemizi yaptık” dedi.

İstanbul Kağıthane Merkez Mahallesi Sadabad Caddesi üzerinde önceki gün yaşanan olayda, boşanma davası sonrası taraflardan Mehmet T., sokak ortasında eşi Nevin T.’ye şiddet uygulamış, bunu gören temizlik işçisi Emre Derebaşı da kafa atıp Mehmet T.’yi yere sermişti.

Genç kadını dayaktan kurtaran Emre Derebaşı sosyal medyada büyük destek görmüştü.
Genç kadını dayaktan kurtaran Emre Derebaşı sosyal medyada büyük destek görmüştü.

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan Mehmet T. ise savcılıkça serbest bırakılmıştı. Mehmet T., kendisini dövdüğü gerekçesiyle temizlik işçisi Emre Derebaşı’dan şikâyetçi oldu.

Polis merkezinde ifade veren evli ve iki çocuk babası Emre Derebaşı, yaşananları şu şekilde anlattı.

  • “Görevli olduğum bölgede çalışırken kadının bağrışmalarını ve yardım çığlığını duydum. Sese doğru baktım. Adam elindeki cisimle kadına vuruyordu. Kadının düştüğünü görünce elindeki cismin sopa olduğunu sandım. Bu yüzden direkt müdahalede bulundum. Biraz sert oldu. Müdahalede bulunduktan sonra adamın elindeki cismi almak için üzerine yattım. O sırada diğer arkadaşlar gelip yardım etti. Beyefendi bizden şikâyetçi oldu. Sonra polis geldi, adamı alıp götürdü. Ben pişman değilim. Vazifemizi yaptık. İnsanlık, vatandaşlık görevimizi yaptık. Tekrar olsa tekrar yaparım. Şiddete karşı bir insanım ama kadına yapılınca dayanamadım. Adam bizden şikâyetçi oldu, serbest kaldı. En çok zoruma o gitti. Adam, ‘Ben karımı dövmedim, karım kendini yere attı. O adamlar da durduk yere beni dövdü’ demiş.”

"Memlekete böyle yürekli adamlar lazım"

Güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanmasıyla Emre Derebaşı için sosyal medyada birçok yorum yapıldı. Bazı vatandaşlar, genç kadını koca dayağından kurtaran Derebaşı’na övgüler düzdü. Sosyal medyada Derebaşı için, “Helal olsun. Toplumda böyle duyarlı insanların olduğunu bilmek güzel” ve “Memlekete böyle yürekli adamlar lazım” yorumları yapıldı. Derebaşı’nın yanında olan bazı iş arkadaşları ise “Emre ilk kafayı kadını kurtarmak için, ikinci kafayı ise bize küfrettiği için attı” dedi.

Nevin-Mehmet T. çiftinin, olay günü boşanmak için adliyeye gittikleri ve dönüş yolunda da şiddet olayının yaşandığı öğrenildi. Mehmet T. hakkında geçen ay, ‘Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun’ uyarınca 1 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı; ancak genç kadının koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >