Sokakta yemeğe bayıldığınız efsane sokak lezzetleri

Özellikte İstanbul’da yaşayanların yoğun iş temposunda başta yemek zorunda kaldığı sonrada vazgeçemediği 11 lezzetli sokak önerisi…

Dışarı çıktığınız zaman yanı başınızda bulunan sokak lezzetlerine hayır demek ne mümkün… Sağlıklı olup olmadıkları tartışma konusu olan birkaç lezzeti içinde barındırsa da lezzetli oldukları için yiyenin bir daha yemek istediği sokak lezzetlerine gelin birlikte bakalım. İşte efsane olmuş yemeden duramadığınız sokak lezzetleri.
Tavuklu pilav
Günü kurtarıcı lezzetlerden vazgeçemediğimiz tavuklu pilav… Ayran ve turşuyla birlikte yemeye doyamadığınız en acıktığınız zamanlarda hızır gibi imdadınıza yetişerek karnınızı doyurmanızı sağlayan sokakların vazgeçilmez lezzeti.
Tavuklu pilav Günü kurtarıcı lezzetlerden vazgeçemediğimiz tavuklu pilav… Ayran ve turşuyla birlikte yemeye doyamadığınız en acıktığınız zamanlarda hızır gibi imdadınıza yetişerek karnınızı doyurmanızı sağlayan sokakların vazgeçilmez lezzeti.
Balık ekmek
Balık severlerin vazgeçemediği balık ekmek... Deniz kenarında otururken size eşlik edebilecek lezzetli balık ekmekleri turşuyla birlikte yediğinizde mest olacaksınız.
Balık ekmek Balık severlerin vazgeçemediği balık ekmek... Deniz kenarında otururken size eşlik edebilecek lezzetli balık ekmekleri turşuyla birlikte yediğinizde mest olacaksınız.
Simit
Simit'in saati yoktur. Sabahları yemek ayrı keyif, öğlenleri yemek ayrı keyiftir. Hem ucuz hem de lezzetli sokak lezzetleri arasında yer alır. Vapura bindiğiniz zaman aklınıza gelen ilk şey çıtır çıtır bir simit alıp çayın yanında içmek olsun. Hazır vapura binmişken martıları da unutmayın derim.
Simit Simit'in saati yoktur. Sabahları yemek ayrı keyif, öğlenleri yemek ayrı keyiftir. Hem ucuz hem de lezzetli sokak lezzetleri arasında yer alır. Vapura bindiğiniz zaman aklınıza gelen ilk şey çıtır çıtır bir simit alıp çayın yanında içmek olsun. Hazır vapura binmişken martıları da unutmayın derim.
Lokma tatlısı

	Alsam mı almasam mı diye çok düşündüğünüz kilo alırım diye yemekten çekindiğiniz sıcak sıcak efsane bir lezzet olan yedikçe yemek istediğimiz sokak tatlılarından lokma.
Lokma tatlısı Alsam mı almasam mı diye çok düşündüğünüz kilo alırım diye yemekten çekindiğiniz sıcak sıcak efsane bir lezzet olan yedikçe yemek istediğimiz sokak tatlılarından lokma.
Midye
Midye müdavimleri yeri geliyor neredeyse bir tepsi midyeyi bitiriyor. Limonla birlikte yemeye doyamayacağınız midyenin içinde pirinçten yapılan baharatlı bir harç bulunuyor. Daha önce tadına bakmayanların ön yargıyla baktığı, müdavimlerinin bayılarak yediği her köşe başında karşılaşabileceğiniz efsane sokak lezzeti.
Midye Midye müdavimleri yeri geliyor neredeyse bir tepsi midyeyi bitiriyor. Limonla birlikte yemeye doyamayacağınız midyenin içinde pirinçten yapılan baharatlı bir harç bulunuyor. Daha önce tadına bakmayanların ön yargıyla baktığı, müdavimlerinin bayılarak yediği her köşe başında karşılaşabileceğiniz efsane sokak lezzeti.
Kestane
Uzaktan önce bir ses gelir kulağınıza daha sonra yürürken burnunuza gelen kokusuyla sizi yanına çağıran enfes lezzet kestane... Lezzeti kadar faydasıyla kış aylarının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerindendir.
Kestane Uzaktan önce bir ses gelir kulağınıza daha sonra yürürken burnunuza gelen kokusuyla sizi yanına çağıran enfes lezzet kestane... Lezzeti kadar faydasıyla kış aylarının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerindendir.
Mısır
Haşlanmış mı yesem közlenmiş mısır mı yesek diye ikilemde kaldığınız üzerine bol bol tuz atıp gezerken keyifle yediğiniz bir başka sokak lezzeti.
Mısır Haşlanmış mı yesem közlenmiş mısır mı yesek diye ikilemde kaldığınız üzerine bol bol tuz atıp gezerken keyifle yediğiniz bir başka sokak lezzeti.
Dondurmalı irmik helvası
Sıcacık irmik helvasının içinde eriyen enfes sade dondurma üzerine tarçın serpince efsane olan lezzetler arasında yer alıyor. Sokakta gezerken işten eve, evden işe giderken tatlı krizinize son vererek enerjinize enerji katacak. Soğuk kış günlerinde de yiyebileceğiniz dondurmalı irmik helvasının tadına daha hiç bakmadıysanız tadın lezzetine bayılacaksınız.
Dondurmalı irmik helvası Sıcacık irmik helvasının içinde eriyen enfes sade dondurma üzerine tarçın serpince efsane olan lezzetler arasında yer alıyor. Sokakta gezerken işten eve, evden işe giderken tatlı krizinize son vererek enerjinize enerji katacak. Soğuk kış günlerinde de yiyebileceğiniz dondurmalı irmik helvasının tadına daha hiç bakmadıysanız tadın lezzetine bayılacaksınız.
Sokak köftesi
Annelerinizin; oğlum, kızım yeme dışarda böyle şeyler evde mis gibi yemek var dediği sizin bir türlü yemekten vazgeçemediğiniz maç günlerinin unutulmaz lezzeti ayranla çok yakışan sokak köftesi kim hayır diyebilir ki.
Sokak köftesi Annelerinizin; oğlum, kızım yeme dışarda böyle şeyler evde mis gibi yemek var dediği sizin bir türlü yemekten vazgeçemediğiniz maç günlerinin unutulmaz lezzeti ayranla çok yakışan sokak köftesi kim hayır diyebilir ki.
Kokoreç
Seveni de var sevmeyeni hatta kokusundan kaçanı da severek yiyenler bir tadına baksanız bayılırsınız dediği lezzetlerden belki bir gün siz de denemek istersiniz.
Kokoreç Seveni de var sevmeyeni hatta kokusundan kaçanı da severek yiyenler bir tadına baksanız bayılırsınız dediği lezzetlerden belki bir gün siz de denemek istersiniz.
Osmanlı macunu
Sizlere ramazanı hatırlatan en güzel lezzetlerden Osmanlı macunu... Çocukların çok sevdiğini Osmanlı macununa büyüklerde hayır diyemeseler de yemeğin üstüne yendiği zaman kilo alırım korkusu sarıyor insanı.
Osmanlı macunu Sizlere ramazanı hatırlatan en güzel lezzetlerden Osmanlı macunu... Çocukların çok sevdiğini Osmanlı macununa büyüklerde hayır diyemeseler de yemeğin üstüne yendiği zaman kilo alırım korkusu sarıyor insanı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >