Somali'de Türk inşaat şirketi çalışanlarına bombalı saldırı

Somali'de bombalı saldırı
Somali'de bombalı saldırı

Reuters haber ajansı, Somali'de Türk inşaat şirketi çalışanlarına yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Somali Büyükelçisi "İlk bilgilere göre ölü yok, yaralılar var" açıklamasında bulundu. Somali’de yayın yapan Shabelle TV ise saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Somali'nin Afgooye kentinde Türk müteaahhitlere yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Türk büyükelçi ölü bilgisi olmadığını, yaralıların olduğunu açıkladı. Somali’de yayın yapan Shabelle TV ise saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırının başkent Mogadişu'nun yaklaşık 30 kilometre dışında meydana geldiği aktarıldı. Bombalı aracın Türk müteahhitler ile Somalili polislerin öğle yemeği yediği yere daldığı aktarıldı.

MSB: Lanetliyoruz ve kınıyoruz

Milli Savunma Bakanlığından, Somali'de Türk inşaat çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Somali'de masum sivilleri hedef alan ve 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Patlama bölgesinden fotoğraf
Patlama bölgesinden fotoğraf

Görgü tanığı olayı anlattı

Reuters'a konuşan görgü tanığı Farah Abdullahi, "Çok güçlü bir patlama duyduk, hemen ardından gökyüzüne dumanlar yükseldi. Patlamadan önce, çok sayıda Türk mühendis ve zırhlı araçlı Somali polisi olay yerindeydi" dedi.

Aralık ayında da saldırı olmuştu

  • Somali'de aralık ayının sonunda yine Mogadişu kentinde bir bombalı saldırı gerçekleşmiş, 2'si Türk vatandaşı olmak üzere 80 kişi yaşamını yitirmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >