Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 2-3-4-8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan (Arşiv)
Cumhurbaşkanı Erdoğan (Arşiv)

Merakla beklenen yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Aynı şekilde ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.50'de başlayan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkilerini azaltmayı amaçlayan pek çok teşviği azaltmayı amaçlayan pek çok teşviği hayata geçiriyoruz.

İşsizlik ödeneği olarak 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir.

"Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır.

Yüz yüze eğitim başlıyor

Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok.

  • İlkokul 2,3, 4. sınıflar, orta okul 8. ve lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime geçecek.

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet verilecek

Özel eğitim okulları ve köy okullarında yüz yüze eğitim yapılacak. İlk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacak.

Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız

Uluslararası toplum Azerbaycan toprakları işgal edilirken sessizliğe bürünmüştü. Şu ana kadar Karabağ'daki pek çok yerleşim birimi işgalden kurtarıldı. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermek her onurlu devletin vazifesidir. Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Küresel güçlerin eteği altına saklanan haydut devletlerin kullandıkları yöntemlerin devri artık kapanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >