SON DAKİKA: Milyonları ilgilendiriyor! Asgari ücrette ikinci toplantı sona erdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2026 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantı sona erdi.
Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor. Süreç çerçevesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ikinci kez toplandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Çalışma Genel Müdürü Oğuz Tuncay başkanlık etti.
Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıya, işçi tarafından TÜRK-İŞ katılım sağlamazken, işveren kesimini TİSK temsil etti. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaştı.
Zam talepleri iletildi
Türk-İş ve Hak-İş, işçilerin zam taleplerini Bakan Işıkhan önderliğindeki komisyonda resmi olarak iletti.
Türk-İş’in talep ettiği zam oranının ne olduğu sorusu üzerine Bakan Işıkhan, bu konuda somut rakamları henüz açıklamadı ve “Tüm verileri komisyonda üyelerle paylaşacağım” dedi.
Bakan Işıkhan, enflasyon oranları ve çalışanların satın alma gücü konusunun özel bir komisyon çerçevesinde ele alınacağını duyurdu. Toplantının, işçi hakları ve ekonomik verilerin ayrıntılı biçimde değerlendirilmesi için planlandığını belirtti.
Işıkhan, “Henüz somut bir rakam açıklanmadı. Komisyonun temel amacı, tüm ekonomik verileri toplayıp üyelerle paylaşmak” ifadelerini kullandı. Bu süreçte işçi taleplerinin de resmi olarak kayda geçirileceği aktarıldı.
