Son nefesinde katilin kim olduğunu söyledi

İstanbul’da emlakçılık yapan Melek Öztürk adındaki kadın, iddialara göre evinden çıkarken sürekli kendisini tehdit eden eski dini nikahlı eşi tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kadının son nefesinde “Beni İlhan Baş vurdu, kaçtı” dediği ortaya çıktı.
Olay, dün 09.00 sıralarında Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Çalıştığı emlak ofisine gitmek üzere evinden çıkan Ayşe Melek Öztürk, apartman girişinde silahlı saldırıya uğradı. Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

EVİN ÖNÜNDE PUSU KURMUŞ
Melek Öztürk, 7 yıl dini nikahlı yaşayan İlhan Baş ile geçimsizlik sonucu ayrılmak istedi. Baş'ın ardı arkası kesilmeyen tehditlerinden bunalan Öztürk, İstanbul’a taşındı ve Beylikdüzü’nde bir eve yerleşti. 29 Ocak günü tekrar şikâyette bulununca Savcılık, İlhan Baş hakkında uzaklaştırma kararı verdi. Ancak Öztürk, önceki gün evinin bulunduğu apartmandan çıktığında Baş pusuda bekliyordu. Öztürk’ü görür görmez peş peşe ateş etti ve kaçtı. Ağır yaralanan kadına sağlık ekibi müdahale ederken, “Beni İlhan Baş vurdu, kaçtı” diyen Melek Öztürk, saniyeler sonra hayatını kaybetti. Polis, İlhan Baş’ı yakalamak için çalışma başlattı.

"KURTULMAYA ÇALIŞIYORDU"
Annesinin hastanede kendisine müdahale eden doktorlara kendisini vuranın kişinin eski sevgilisi İ.B., olduğunu aktardığını söyleyen Öznur Işık, "Annem 5 yıl önce bu kişiyle birlikte yaşamaya karar vermişti. 2 yıldır da bu adamdan uzaklaşmaya, kurtulmaya çalışıyordu. Daha önce aralarında çıkan tartışmalarda annemden özür dileyip tekrar yapmayacağını söylüyordu. 6 ay annem önce buraya taşındı. Annemin burada olduğunu öğrenmiş. Bu kişi, 2 ay önce annemin çalıştığı emlak ofisine de silahlı saldırıda bulunmuştu. Polise şikayet ettik. Ancak savcı onu serbest bıraktı" diye konuştu.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Ayşe Melek Öztürk için bugün Kavaklı Yeni Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öztürk'ün cenazesi burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kavaklı Mezarlığı'na defnedildi.
POLİS ŞÜPHELİYİ ARIYOR
Polis, cinayet şüphelisi olarak eski sevgili İ.B.'yi arıyor.
(DHA - Hürriyet)