Son yıllarda Avrupa'daki terör saldırıları ve DEAŞ'ın saldırdığı 7 ülke

avrupadaki terör saldırıları
avrupadaki terör saldırıları

Terör örgütü DEAŞ'ın Avrupa'nın 7 ülkesinde düzenlediği bombalı, silahlı ve araçlı terör saldırıları....

Suriye ve Irak’ta ortaya çıkan terör örgütü DEAŞ, dünyanın dört bir yanındaki hücreleriyle saldırılarını sürdürüyor. Zaman zaman birçok ülkedeki militanlarını harekete geçiren terör örgütünün son hedefi İspanya’nın Barcelona şehri oldu. DEAŞ'ın üstlendiği 13 kişinin hayatını kaybettiği, 15’i ağır 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırı sonrası, Katalonya özerk bölgesinde 3 günlük yas ilan edildi.

Barcelona’daki saldırılar Avrupa’da artan terör saldırılarını akıllara getirdi. İşte son 3 yılda Avrupa’da meydana gelen terör saldırıları….

Belçika: 3 saldırıda 36 kişi öldü

                                    
                                    
                                    Belçika’da 2014 ve 2016’daki 3 saldırıda toplam 36 kişi öldü. DEAŞ’ın en kanlı saldırılarından biri Brüksel'deki Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda gerçekleşmiş, bu saldırılarda 33 kişi hayatını kaybetti.
Belçika: 3 saldırıda 36 kişi öldü Belçika’da 2014 ve 2016’daki 3 saldırıda toplam 36 kişi öldü. DEAŞ’ın en kanlı saldırılarından biri Brüksel'deki Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda gerçekleşmiş, bu saldırılarda 33 kişi hayatını kaybetti.
İngiltere: 4 saldırıda 36 kişi öldü

                                    
                                    
                                    Son iki yılda üçü başkent Londra’da olmak üzere toplam 4 terör saldırının gerçekleştiği İngiltere’de toplam 36 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonunda el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen İngiltere’deki en kanlı DEAŞ saldırısında, 22 kişi yaşamını yitirdi.
İngiltere: 4 saldırıda 36 kişi öldü Son iki yılda üçü başkent Londra’da olmak üzere toplam 4 terör saldırının gerçekleştiği İngiltere’de toplam 36 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonunda el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen İngiltere’deki en kanlı DEAŞ saldırısında, 22 kişi yaşamını yitirdi.
Danimarka: 2 saldırıda 2 kişi öldü

                                    
                                    
                                    Çok gündeme gelmese de Danimarka’da da DEAŞ saldırısı gerçekleşti. 2015 ve 2016 yıllarında başkent Kopenhag’da terör örgütünün düzenlediği saldırılarda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Danimarka: 2 saldırıda 2 kişi öldü Çok gündeme gelmese de Danimarka’da da DEAŞ saldırısı gerçekleşti. 2015 ve 2016 yıllarında başkent Kopenhag’da terör örgütünün düzenlediği saldırılarda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Almanya: 4 saldırıda 13 kişi öldü

                                    
                                    
                                    2016 yılında 4 terör saldırısıyla sarsılan Almanya’da toplam 13 kişi öldü. Terör örgütünün en kanlı saldırısı, başkent Berlin’de bir Noel pazarına tır şoförünün aracını sürmesi sonucu oldu. Saldırıda 12 kişinin öldüğü duyuruldu.
Almanya: 4 saldırıda 13 kişi öldü 2016 yılında 4 terör saldırısıyla sarsılan Almanya’da toplam 13 kişi öldü. Terör örgütünün en kanlı saldırısı, başkent Berlin’de bir Noel pazarına tır şoförünün aracını sürmesi sonucu oldu. Saldırıda 12 kişinin öldüğü duyuruldu.
İsveç: 2 saldırıda 4 kişi öldü

                                    
                                    
                                    İsveç’te iki DEAŞ saldırısında toplam 4 kişi öldü. Malmö’deki saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, geçtiğimiz aylarda Stockholm’deki kamyonlu terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti.
İsveç: 2 saldırıda 4 kişi öldü İsveç’te iki DEAŞ saldırısında toplam 4 kişi öldü. Malmö’deki saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, geçtiğimiz aylarda Stockholm’deki kamyonlu terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti.
En kanlı terör saldırılarının adresi olan Fransa: 10'dan fazla saldırıda 227 kişi öldü

                                    
                                    
                                    Terör örgütü DEAŞ’ın en kanlı saldırılarını Fransa’da gerçekleştirdi. 10’dan fazla saldırıda toplam 227 kişi yaşamını yitirdi. Örgütün en kanlı iki saldırısı 13 Kasım 2015 yılında Paris’te ve 14 Temmuz 2016’ta Nice şehrinde oldu. Paris’te 7 farklı noktada art arda düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda onlarca rehine teröristler tarafından öldürüldü. 132 kişinin öldüğü saldırı sonrası Fransa hükümetinin ilan ettiği OHAL halen sürüyor.
En kanlı terör saldırılarının adresi olan Fransa: 10'dan fazla saldırıda 227 kişi öldü Terör örgütü DEAŞ’ın en kanlı saldırılarını Fransa’da gerçekleştirdi. 10’dan fazla saldırıda toplam 227 kişi yaşamını yitirdi. Örgütün en kanlı iki saldırısı 13 Kasım 2015 yılında Paris’te ve 14 Temmuz 2016’ta Nice şehrinde oldu. Paris’te 7 farklı noktada art arda düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda onlarca rehine teröristler tarafından öldürüldü. 132 kişinin öldüğü saldırı sonrası Fransa hükümetinin ilan ettiği OHAL halen sürüyor.
Son olarak terör Avrupa'da İspanya’yı vurdu: 13 kişi yaşamını yitirdi
Son olarak terör Avrupa'da İspanya’yı vurdu: 13 kişi yaşamını yitirdi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >