Sonbaharda vizyona girecek 10 film

Vizyona girecek 10 film
Vizyona girecek 10 film

Önümüzdeki dönemde vizyona girecek filmler sinemaseverleri heyecanlandıracağa benziyor. Birçok türde iddialı yapımların gösterime gireceği 3 aylık süreçte sinema salonlarının dolup taşması muhtemel. Seyircilerin yıllar öncesinden yayınlanma tarihini merakla beklediği en iddialı 10 filmi sizler için derledik.

Sinema sektörünün en canlı olduğu ve en çok filmin gösterime girdiği sonbahar dönemine girmiş bulunuyoruz. Büyük yapımlar, dev projeler çıkış tarihi olarak özellikle sonbaharı tercih ediyorlar.Gerek insanların yoğun iş hayatından kaçması gerek ise mevsim değişikliğinin insanları kapalı alanlarda vakit geçirmeye teşvik etmesi nedeniyle bu dönem beyaz perdenin en rağbet gördüğü dönem olarak biliniyor.

Ağaçların yaprak döktüğü bu dönemde sinema sektörü çiçek açıyor, bu tezatlığın sonucunda ise milyonları beyaz perdeye çeken filmler yapılıyor. Film tercih etme sürecinde oluşabilecek kafa karışıklığını gidermek için yayın tarihi kesinleşen 10 filmi sizler için derledik, iyi seyirler…

1) Venom (5 Ekim)

Başrolünde Tom Hardy’nin yer aldığı Venom, bu sonbahar vizyona girmeye hazırlanıyor. Birbiriyle ilişkili süper kahramanların ayrı ayrı filmlerini çekmek oldukça zor. Özellikle spider-man olmadan filmin nasıl olacağı seyircilerde büyük merak uyandırıyor. Başrol için usta oyuncu Hardy’nin seçilmiş olması da filmin konusunun dışında dikkat çekmek için önemli bir unsur olarak gözüküyor. Film Lethal Protector çizgi romanını temel alıyor.

2) First Man-Neil Armstrong (12 Ekim)

Ay'a ilk ayak basan insan Neil Armstrong'un NASA temelli aya gidiş görevini konu alacak olan yapımın yönetmenliğini 6 Oscar ödüllü Aşıklar Şehri'nde olan ve 2017 yılının Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Damien Chazelle üstleniyor. Filimin başrolünde Aşıklar Şehri’nde birlikte çalıştıkları, yakışıklı oyuncu Ryan Gosling yer alıyor. Film ünlü astronotun 1961-1969 yılları arasına odaklanıyor.

3) Bohemian Rhapsody - Freddie Mercury (24 Ekim)

Bohemian Rhapsody, yönetmenliğini Bryan Singer'ın yaptığı ve Freddie Mercury'nin hayatının konu alan 2018 ABD çıkışlı biyografik sinema filmi. Başrolde ise Mr. Robot filminden tanıdığımız ve harika oyunculuğu ile büyük bir beğeni toplayan Rami Malek yer alıyor. Filmin 24 Ekimde 2018'de ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girmesi planlanıyor.

4) The Other side of the Wind (2 Kasım)


1972 yapımı Orson Welles filmi. Ünlü yönetmenin tamamlamaya ömrünün yetmediği ve neredeyse yarım asır sonra Netflix tarafından tamamlanan film nihayet seyirciyle buluşuyor.

5) The Girl in the Spider's Web (9 Kasım)

9 Kasım 2018'de vizyona girecek olan The Girl With Dragon Tatto’nun devam filmi. Yönetmen koltuğunda Fede Alvarez yer alıyor. Tamamen yeni bir oyuncu kadrosu olacak filmin başrolü ise The Crown’un başrolü Claire Foy. Filmde ana karakter, tacize uğramış, hırpalanmış kadınların intikamını almak için uğraşıyor. Her filmi popüler ve ilgi çekici olan serinin bu filmini de beğeneceğinizi düşünüyoruz.

6) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (16 Kasım)


Edebiyat dünyasına adını altın harflerle kazıyan J.K Rowling'in yazdığı ve dünyanın en popüler serilerinden olan Harry Potter'ın 2011 yılında sona eren film serisinin ardından Harry’nin hikayesi bitmiş olsa da yine J.K. Rowling tarafından yazılan Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?) ile 2016'da evrene geri dönmüştük.

5 film sürecek serinin 2. filminin yönetmen koltuğunu bir kez daha David Yateso oturuyor. İlk filmden tanıdığımız yüzler olarak Oscar ödüllü "Her Şeyin Teorisi" oyuncusu Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol ve Dan Fogler yeniden seyirci karşısına çıkarken, Ezra Miller'ın canlandırdığı Credence karakteri de gizemli bir dönüş yapmaya hazırlanıyor.

7) Aquaman (14 Aralık)

Arthur Curry’ye artık Atlantis sualtı krallığının mirasçısı olduğu ve artık halkını yönetmek, dünyaya bir kahraman olmak için ilerlemesi bildirilir.

Gerilimin ustası ünlü yönetmen James Wan'ın yönettiği filmin başrolünde Jason Momoa, Amber Heard ve usta oyuncu Willem Dafoe yer alıyor. Aquaman, DC Comics'in aynı adlı karakterinden uyarlanan ve Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılan ABD süper kahraman filmi.

8) Mary Poppins Returns (19 Aralık)


Filmin yönetmeni, Oscar ödülü adaylığı bulunan Rob Marshall.

Sevimli cadımız Marry Poppins geri döndüğü bu filmde Jane ve Michael Banks Kardeşler büyümüştür ve Michael'ın kendi çocukları vardır, eski dadıları (şimdi Emily Blunt tarafından oynanıyor) eskiden dadılığını yaptığı çocukluklarının sihrini yeniden kazanmalarına yardımcı olmak için geri dönüyor. Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters, Emily Mortimer, Ben Whishaw, Angela Lansbury ve Dick Van Dyke'ın rolleri paylaştığı, müzikal filmin oyuncu kadrosu bu şekilde tamamlanıyor.

9) The Favourite (23 Kasım)


The Lobster ve The Killing of Sacred Deer filmlerinin devamı niteliğinde olan filmin yönetmeni ise ödüllü yönetmen Yorgos Lanthimos. İngiltere'de 18. yüzyılın başlarında, zayıf düşen Kraliçe Anne (Colman) tahtınını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalır ve yakın arkadaşı Lady Sarah (Weisz) onun yerine ülkeyi yönetir. Yeni bir hizmetçi Abigail (Emma Stone) geldiğinde, cazibesiyle kendin, Sarah'a sevdirir.

10) Smallfoot (28 Eylül)


İnsanların varlığına inanan genç ve zeki bir yeti, bu fikrinde diretse de kimseyi kendine inandıramaz. Ancak günün birinde beklenmedik bir şey olur ve karşısına bir insan çıkıverir. Bir "küçükayak" bulduğu haberi sevimli yetimize ün kazandırmanın yanı sıra sevdiği kızın kalbini kazanma şansını da sunar. Ancak bu yeni keşif, sakin yeti topluluğunu, karlı köylerinin ötesindeki büyük dünyada neler olabileceğine dair bir kargaşaya sürükler...

Bonus: Hold The Dark (28 Eylül)

Köylü bir kadının kurtlar tarafından kaçırılan oğlunu kurtarmak için Alaska’da ücra bir köye görev için çağırılan bir vahşi yaşam bilimcisi, kısa sürede kendini sinir bozucu bir gizemin ortasında bulur. William Giraldi’nin romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Jeremy Saulnier oturuyor. Senaryosunu Macon Blair’in kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Jeffrey Wright, Alexander Skarsgard, James Badge Dale, Riley Keough gibi isimler yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >