Sonbaharın romantik renklerine ev sahipliği yapan Kazdağları'ndan eşsiz manzaralar

Oksijen zenginliğiyle dünyanın nadir bölgeleri arasında yer alan Kazdağları, her mevsim farklı renklere ev sahipliği yapıyor. İşte sonbahar manzaraları!

İda Dağı olarak da anılan Kazdağları, Edremit Körfezi'nin kuzeyinde Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alıyor. Oksijen zenginliğiyle dünyanın nadir bölgeleri arasında yer alan ve her mevsim farklı güzelliklere bürünen Kazdağları, sonbaharda sarı ile yeşilin tonlarıyla renk cümbüşü sunuyor.


Bir rüyaya götürüyor
Kazdağları, ağaçlarından dökülen altın rengi yaprakları ve berrak suları ile sonbaharda da ziyaretçilerini farklı bir dünyaya götürüyor.
Bir rüyaya götürüyor Kazdağları, ağaçlarından dökülen altın rengi yaprakları ve berrak suları ile sonbaharda da ziyaretçilerini farklı bir dünyaya götürüyor.
Endemik tür ile eşsiz görüntüler
Çevresi büyük ölçüde ormanlar ile kaplı ve yakınında yerleşim oldukça seyrek olan Kazdağları'nda endemik türden bitkilerde yetişiyor. Dağın kuzey yamacında meşe, maki; daha yükseklere çıkıldıkça meşe, kestane, gürgen yetişir. Kayın ise, Kazdağı bitki örtüsünün önemli bir kısmını oluşturur.Yaklaşık 600–700 m yükseklikten sonra Kazdağı göknarı(endemik) ile birlikte eşsiz görüntülere şahit olursunuz.
Endemik tür ile eşsiz görüntüler Çevresi büyük ölçüde ormanlar ile kaplı ve yakınında yerleşim oldukça seyrek olan Kazdağları'nda endemik türden bitkilerde yetişiyor. Dağın kuzey yamacında meşe, maki; daha yükseklere çıkıldıkça meşe, kestane, gürgen yetişir. Kayın ise, Kazdağı bitki örtüsünün önemli bir kısmını oluşturur.Yaklaşık 600–700 m yükseklikten sonra Kazdağı göknarı(endemik) ile birlikte eşsiz görüntülere şahit olursunuz.
Sonbaharın huzurlu renkleri
Sonbaharın huzurlu renklerine bürünen dağ yamaçları, şehrin gürültüsü ve stresinden uzakta kalıp kafa dinlemek isteyenlerin yanı sıra, fotoğraf meraklılarına da ev sahipliği yapıyor.
Sonbaharın huzurlu renkleri Sonbaharın huzurlu renklerine bürünen dağ yamaçları, şehrin gürültüsü ve stresinden uzakta kalıp kafa dinlemek isteyenlerin yanı sıra, fotoğraf meraklılarına da ev sahipliği yapıyor.
Fotoğraf sevdalılarına bir fırsat 
Kazdağları'ndaki eşsiz manzaralar, fotoğraf tutkunları için kaçırılmaz bir fırsat.
Fotoğraf sevdalılarına bir fırsat Kazdağları'ndaki eşsiz manzaralar, fotoğraf tutkunları için kaçırılmaz bir fırsat.
800 bitki türü 
Bölgede 29'u sadece bölgeye özgü endemik tür, 77'si Türkiye'de bulunan 101 çeşit 800 civarında bitki türü bulunuyor.
800 bitki türü Bölgede 29'u sadece bölgeye özgü endemik tür, 77'si Türkiye'de bulunan 101 çeşit 800 civarında bitki türü bulunuyor.
Görsel şölen 
Ağaçlardan pınarlara dökülen yapraklar, görsel bir şölen sunuyor.
Görsel şölen Ağaçlardan pınarlara dökülen yapraklar, görsel bir şölen sunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >