Sonbahar'ın vazgeçilmez rotası Yedigöller'den dağı taşı dile getiren fotoğraflar

Bolu il sınırlarında Batı Karadeniz'in cennet mekanlarından biri olan Yedigöller, görenleri kendine hayran bırakıyor. Sonbahar üzerine söylenen şarkılar yazılan kitaplar bir yana, asıl aşkı Yedigöller'i fotoğraflayanların kadrajından dinleyelim.

Yedigöller, 1965 tarihinden bu yana yaklaşık 2 bin hektarlık alana yayılmış bir Milli Park. Çeşit Çeşit ağaçların bulunduğu doğaya doyulan bu yerde gürgen, meşe, köknar, porsuk gibi değişik ağaç türleri görmeniz de mümkün. Park içinde ve dışında pek alışık olmadığımız geyik, tilki, kurt ve sincap türleri de var. Aynı zamanda Türkiye'de ilk kültür alabalığı üretme istasyonu da 1969 yılında bu Milli Parkta kurulmuş.

Yedigöller'e uzun kamplar ve doğa yürüyüşleri için gidebiler veya günübirlik piknik ve geziler için de tercih edebilirsiniz. Uzun süre kalmak isteyenler kendi çadır ve kamplarında konaklayabildiği gibi misafirhane ve sevimli bungalov evlerde de kalabilirler.

Sonbahar rotalarında tam bir fenomen olan Yedigöller, aynı zamanda fotoğraf tutkunları için de vazgeçilmez bir yer. Dökülen yaprakların oluşturduğu renk cümbüşü sizi bir film sahnesinin içinde hissettirecek türden.

Kırmızıya, sarıya ve yeşile doymak isteyenler için Yedigöller


 Kırmızıya, sarıya ve yeşile doymak isteyenler için...
Kırmızıya, sarıya ve yeşile doymak isteyenler için...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >