Sony söz verdi: Üst seviye telefonlar iki yıl boyunca en güncel sürüme güncellenecek

Sony Xperia güncelleme
Sony Xperia güncelleme

Sony, özellikle üst seviye akıllı telefonlardaki güncelleme sıklığını artırmaya karar verdi. Böylece artık kullanıcılar iki yıl boyunca en güncel Android işletim sistemini kullanabilecek.

Xperia serisinde yıllardır aynı tasarımı devam ettirdiği gerekçesiyle kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Sony, yazılım tarafında yeni bir "güncelleme politikası" sunmaya hazırlanıyor. Böylece Xperia serisi akıllı telefonların çok daha hızlı güncelleneceği ve yeni sürüme kavuşacağı netleşiyor.

Sony'nin hem tepe seviyesi hem de giriş ve orta seviyedeki akıllı telefonları artık çok daha düzenli bir güncelleme takvimiyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Sony'nin hem tepe seviyesi hem de giriş ve orta seviyedeki akıllı telefonları artık çok daha düzenli bir güncelleme takvimiyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Telefon satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri: Güncelleme sıklığı!

Akıllı telefon satın alırken kullanıcıların dikkate aldığı unsurlardan biri fiyat / performans dengesi. Ancak bu kriter artık başlı başına bir seçim sebebi değil. Dolayısıyla ekran boyutu, kamera ve diğer ek özellikler devreye giriyor. Kullanıcıların göz ardı ettiği önemli unsurlardan biri ise güncelleme sıklığı. Evet; Android cephesinde güncellemeleri düzenli olarak sunan şirketler yok değil. Ancak bazı üreticiler güncellemelerin süresini önemli oranda uzatıp kullanıcıları kendinden soğutabiliyor. İşte bu noktada ise verilen yeni sözler devreye giriyor; Sony de tam olarak bunu yapıyor ve güncellemelerin artık hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaşacağı üzerinde duruyor.

Tepe seviyedeki modellerde çok daha hızlı Android güncelleme takvimi sunulacakken, orta ve giriş seviyesindeki modellerde biraz beklemek gerekecek. Ancak cihazın sağlıklı çalışmasını engellemeyen tüm güncellemeler bir şekilde giriş ve orta seviyede de kullanıcılara ulaştırılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >