Sony'den geciken 'Michael Jackson' itirafı

Michael Jackson
Michael Jackson

Sony Music Entertainment şirketi Michael Jackson'ın ölümünden sonra piyasaya sürülen 3 şarkının da sahte olduğu gerçeğini 8 yıl sonra itiraf etti.

Dünyaca ünlü Amerikalı popçu Michael Jackson'ın ölümünün ardından onlarca farklı teori ortaya atıldı. Michael Jackson'ın yaşamı kadar ölümü de yıllarca konuşuldu. Hayranlarının öldüğüne inanmaması ise fırsatçı müzik yapım şirketlerinin iştahını kabarttı.

Michael Jackson'a ait 200 şarkının telif haklarını elinde bulunduran Sony Music Entertainment şirketi, 2010 Aralık ayında piyasaya sürdüğü 'Michael' albümünde yer alan 3 şarkıyı seslendirenin ünlü pop yıldızı değil başkası olduğunu itiraf etti.

Albümün çıkması akabinde Jackson'ın ailesi parçalardan bazılarındaki sesin Michael'a ait olmadığını iddia etmişti.

Olay, Vera Servoa adlı bir Michael Jackson hayranının Sony'ye dava açmasıyla başladı. Los Angeles Temyiz Mahkemesi'ne giden dava dosyasına göre, 'Michael' adlı albümde yer alan Monster, Keep your Head Up ve Breaking News adlı şarkılar, ses rengi Michael Jackson'a çok benzeyen başka bir sanatçı olan Jason Malachi tarafından seslendirildi.

Sanatçı Jason Malachi'nin internette en çok tıklanan şarkılarından olan 'Critical'daki vokalleri 'Michael Jackson'ın şarkılarını başkasının seslendirdiği' iddialarını ispatlar nitelikte.

Benzerliğin fark edilmesi sonrası sosyal medya üzerinde yapılan tartışmalar daha sonrasında Sony yapım şirketine kitlesel bir eleştiri yağmuruna dönüştü. Tepkilere daha fazla direnemeyen Sony Music Entertainment şirketi gecikmeli de olsa şarkıların sahte olduğunu açıkladı.

Michael Jackson'ın ölmeden önce bir konserde Sony müzik yapım şirketi ile ilgili sıkıntılarını ve görüşlerini anlattığı video


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >