Şoray'ın güzelliğine güzellik katan benine kanıp da benlerinizi ihmal etmeyin

Uzmanlar, vücuttaki benlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini söylüyor.

Angelina Jolie'nin kaşındaki, Marilyn Monroe, Fahriye Evcen'in yanağındaki, Tülin Şahin, Türkan Şoray'ın dudağındaki ve hayranı olunan birçok ünlü ismin sahip olduğu benler onların güzelliklerinin bir imzası niteliğinde... Peki ya, birçok kadının güzelliğine güzellik katan benler, neden hep problem olur ve hiç sevilmez?

Bazıları doğuştan, bazılarıysa sonradan oluşan benlerin neredeyse çoğu zararsız. Ancak uzmanlar, bir kısmı sağlığı tehdit eden benler konusunda dikkatli olmak gerektiğini söylüyor. Özellikle doğuştan olan benler, genelde kişinin yüz şekline ve yapısına en uygun yerde var olur; bu yüzden kişinin bedeninde bir imza niteliği taşır. Ancak benlerin tehlikeli olma durumunda, mutlaka bir doktora danışmak ve gerektiğinde benleri aldırmanız gerekiyor.
Benler kişinin imzası
Özellikle ünlü isimlerle özdeşleşen benler, kişinin güzelliğine güzellik katıyor.
Benler kişinin imzası Özellikle ünlü isimlerle özdeşleşen benler, kişinin güzelliğine güzellik katıyor.
Benleriniz hızla büyüyorsa, dikkat!
Uzmanlar, özellikle hızla büyüyen ve koyu renkte olan benlerin mutlaka doktora gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. <o:p></o:p>
Benleriniz hızla büyüyorsa, dikkat! Uzmanlar, özellikle hızla büyüyen ve koyu renkte olan benlerin mutlaka doktora gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. <o:p></o:p>
Genetik faktörler ve güneş 
Genetik faktör dışında, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak da ben oluşumunu tetikliyor.
Genetik faktörler ve güneş Genetik faktör dışında, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak da ben oluşumunu tetikliyor.
Solaryumdan uzak durun
Benleri olan kişiler, özellikle güneşten iyi korunmalı. Doğuştan olan benleri önlemek mümkün olmasa da, sonradan oluşan benlerin sayılarının artmaması ve tehlikeli olmaması için güneşten korunmak gerekiyor. Özellikle solaryum ışınlarından korunma konusuna oldukça özen göstermelisiniz.
Solaryumdan uzak durun Benleri olan kişiler, özellikle güneşten iyi korunmalı. Doğuştan olan benleri önlemek mümkün olmasa da, sonradan oluşan benlerin sayılarının artmaması ve tehlikeli olmaması için güneşten korunmak gerekiyor. Özellikle solaryum ışınlarından korunma konusuna oldukça özen göstermelisiniz.
Hızlı büyüyen benler kanser riski
Genetik faktörlerin etkili olduğu benler doğumda ya da bebeklik döneminde ortaya çıkıyor. İlerleyen yaşlarda ise, ben oluşumuna birçok şey neden olabiliyor. Ani büyüme, renkte koyulaşma, üzerinde kanama ve yara olması ya da bir arada bulunan birkaç ben sizin için bir uyarı niteliği taşımalı. Böyle durumlarda mutlaka dermatolojik muayeneden geçmelisiniz.
Hızlı büyüyen benler kanser riski Genetik faktörlerin etkili olduğu benler doğumda ya da bebeklik döneminde ortaya çıkıyor. İlerleyen yaşlarda ise, ben oluşumuna birçok şey neden olabiliyor. Ani büyüme, renkte koyulaşma, üzerinde kanama ve yara olması ya da bir arada bulunan birkaç ben sizin için bir uyarı niteliği taşımalı. Böyle durumlarda mutlaka dermatolojik muayeneden geçmelisiniz.
Plastik cerraha başvurabilirsiniz
Kimileri için psikolojik, kimisi için estetik açıdan rahatsızlık veren benlerin tehlikeli olanlarını mutlaka aldırmak gerekiyor. Bunun dışında estetik açıdan rahatsız eden benleri de aldırmanız mümkün; ancak bunun için plastik cerraha başvurmanız gerekiyor.
Plastik cerraha başvurabilirsiniz Kimileri için psikolojik, kimisi için estetik açıdan rahatsızlık veren benlerin tehlikeli olanlarını mutlaka aldırmak gerekiyor. Bunun dışında estetik açıdan rahatsız eden benleri de aldırmanız mümkün; ancak bunun için plastik cerraha başvurmanız gerekiyor.
Yüzünde ben olan ünlü isimler
Angelina Jolie
Yüzünde ben olan ünlü isimler Angelina Jolie
Natalie Portman
Natalie Portman
Cindy Crawford'
Cindy Crawford'
Rachel McAdams
Rachel McAdams
Mariah Carey
Mariah Carey
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Sherilyn Fenn
Sherilyn Fenn
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >