Sosyal medya şirketlerinden Trump'a darbe üstüne darbe

Donald Trump
Donald Trump

Twitter, Kongre baskınının ardından şiddete teşvik eden paylaşımların sürmesi nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıkladı. Trump ise resmi başkanlık hesabından "Bizi susturamayacaklar. Twitter, dünyadaki en tehlikeli kişilerin özgürce konuştuğu ve aşırı solu yükselten bir platformdur" ifadelerini paylaşıldı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık" ifadesi kullanıldı.

"Twitter şiddeti yaymak için kullanılamaz"

Açıklamada, Twitter'ın, halkın seçilmiş yetkililerin ve dünya liderlerinin sesini duymasına olanak sağladığının altı çizilerek, "Ancak son yıllarda, liderlerin hesaplarının bizim kurallarımızdan daha üstün olmadığını ve Twitter'ı şiddeti yaymak için kullanamayacaklarını net bir şekilde belirttik. Politikalarımız ve uygulanma şekilleri hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz" bilgisi paylaşıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşım yapmasını engelleyen sosyal medya platformları:

- Twitter (kalıcı olarak askıya aldı)

- YouTube (videolarını sildi)

- Snapchat

- Faceebook

- Instagram

- Shopify (e-ticaret sitesi)

- Twitch

- Öte yandan Alışveriş sitelerinde Trump promosyonlarının satışı durduruldu.


Trump: Bizi susturamayacaksınız

Gelişmenin ardından Başkan Trump, ABD başkanları için açılan resmi 'POTUS' kullanıcı adlı hesap üzerinden açıklamada bulunarak, "Bizi susturamayacaksınız!" mesajını paylaştı. Trump, açıklamasında, "Uzun zamandır Twitter'ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum ve bugün Twitter çalışanları, beni susturmak adına hesabımı bu platformdan kaldırmak için Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yapmıştır. Twitter, özel bir şirket olabilir ancak hükümetin onlara sağladığı yasal koruma olmadan uzun süre hayatta kalmayacaklardır. Birçok diğer site ile iletişim halindeydik ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma ihtimallerini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Twitter'ın, ifade özgürlüğünü sağlamadığını savunan Trump, "Twitter, dünyadaki en tehlikeli kişilerin özgürce konuştuğu ve aşırı solu yükselten bir platformdur. Bizi izlemeye devam edin" yorumu yaptı.

Trump 2017'de Twitter için ne demişti?

  • Trump, 2017 yılında katıldığı bir programda sunucunun neden Twitter'ı bu kadar yoğun kullandığı sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:
  • "Twitter olmasaydı belki de şu anda burada olamazdım çünkü gerçekten dürüst olmayan bir medya ile karşı karşıyayım."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >