Sosyal medyada yayılan 'çocuk kaçırma' iddialarına yalanlama

Arşiv
Arşiv

Emniyet müdürlükleri son zamanlarda sosyal medyada Van, Diyarbakır, Şanlıurfa Tekirdağ, Hatay ve Kırıkkale gibi farklı illerde çocuk kaçırma paylaşımlarına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Emniyet müdürlüklerinden yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden 'Çocuklar kaçırılıyor, böbreklerini alıp satıyorlar' paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, bunları yapanlar hakkında işlem başlatılacağı kaydedildi.

"Şikayet ve mağduriyet yok"

Konuyla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Bununla ilgili müdürlüğümüze ve adı geçen illerimizdeki emniyet müdürlüklerimize yapılan herhangi bir şikayet ya da mağduriyet başvurusu bulunmamaktadır. Provokasyon amacı güdülerek, ilimizin güvenliğini ve huzurunu hedef alan ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür art niyetli ‘çocuk kaçırma' paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

"Tahkikat başlatıldı"

Hatay Valiliği'nden açıklama:

"Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında yayılan, 'İlimiz sınırları içerisinde çarşaflı kişiler tarafından çocuklarımızın kaçırıldığına' dair paylaşımlara istinaden Valiliğimizce tahkikat başlatılmış olup fakat yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, ilgili kolluk birimlerimize bu yönde herhangi bir ihbar gelmediği tespit edilmiştir. Ayrıca benzer paylaşımların farklı illerde de yapıldığı gözlenmiş olup bu tip paylaşımları yapan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bizlerin en değerli varlığı çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için ilgili birimlerimiz zaman mefhumu gözetmeksizin gayretle görevlerini ifa etmektedirler."

Sosyal medya paylaşımlarından bir örnek
Sosyal medya paylaşımlarından bir örnek

Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Bununla ilgili müdürlüğümüze ve adı geçen illerimizdeki emniyet müdürlüklerimize yapılan herhangi bir şikayet ya da mağduriyet başvurusu bulunmamaktadır. Çerkezköy'de böyle bir olay yaşanmamıştır. Çocuk kaçırıldığına dair müracaat yoktur. İlçemizin güvenliğini ve huzurunu hedef alan ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür art niyetli 'çocuk kaçırma' paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu paylaşımları yapan hakkında işlem yapılacaktır" dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >